Pages

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Donald Trump: Ο δισεκατομμυριούχος που «φλερτάρει» ακίνητα στην Ελλάδα

Donald Trump: Ο δισεκατομμυριούχος που «φλερτάρει» ακίνητα στην ΕλλάδαΤο όνομα του είναι σχεδόν καθημερινά πλέον στην επικαιρότητα. Ο
Donald Trump εδώ και καιρό «φλερτάρει» με την ιδέα να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ.  Το όνομα του φυσικά είναι γνωστό από τότε που ο ο Donald Trump βρέθηκε στην λίστα των  πλουσιότερων της Αμερικής, και συνεχίζει να διεκδικεί την θέση αυτή στην περίφημη λίστα των Forbes ακόμα και σήμερα… Το όνομα του είναι όμως γνωστό κι από τις στήλες των gossip/celebrities των περιοδικών και εφημερίδων της Νέας Υόρκης, αφού φροντίζει πάντα να τις τροφοδοτεί με τις εμφανίσεις του και τις συνοδούς του. Πρόσφατα, όμως και το επενδυτικό του ενδιαφέρον στην Ελλάδα.
 
 Στα 66 χρόνια του έχει περιουσία ύψους 3,1 δις. δολ. , με 5 παιδιά κληρονόμους. Μένει στη Νέα Υόρκη και το όνομά του έχει συνδεθεί με το διάσημο Plaza Hotel της Νέας Υόρκης, που σήμερα έχει γίνει συγκρότημα κατοικιών. Εν τούτοις στο ισόγειο εξακολουθούν να υπάρχουν τα περίφημα μπαρ και το cafe, ενώ στο χώρο του φιλοξενούνται και οι πιο in εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη.
Ο Donald Trump  έχει Bachelor of Arts από το University of Pennsylvania,  αλλά η Τέχνη δεν τον κέρδισε αφού το real estate ήταν εκείνο που τον ανέβασε στην κορυφή της επιτυχίας. Με τον τομέα αυτό συνεχίζει άλλωστε να ασχολείται, αφού πρόσφατα  έκανε μεγάλες επενδύσεις και στο Μαϊάμι .
Ο κ. Trump, με τους 3 γάμους στο ενεργητικό του, είναι  πρόεδρος του Ομίλου Trump και ιδρυτής της Trump Entertainment Resorts .  Ο μπαμπάς  Φρεντ Τραμπ , τον έβαλε μάλιστα μικρό και στην διαδικασία να δοκιμάσει μόνος του την τύχη του , αφού  δεν του έδωσε χρήματα και τον άφησε να δει κατά πόσο θα τα καταφέρει στο real estate.
Ο Donald ήταν ένα από τα 5 παιδιά του Fred και της  Mary Anne MacLeod,  που παντρεύτηκαν το  1936. Η μητέρα του γεννήθηκε στο Isle of Lewis , ανοικτά της δυτικής ακτής της Σκωτίας . Οι  παππούδες του ήταν Γερμανοί μετανάστες . Ο παππούς του, Frederick  Drumpf, μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1885 .
Ο Donald Trump σε ηλικία 13 ετών,  πήγε στην Στρατιωτική Ακαδημία της Νέας Υόρκης . Τα κατάφερε κι εκεί. Από μικρός διακρίθηκε στο ποδόσφαιρο , στο  μπέιζμπολ 1962 - 1964 , ενώ πήρε τιμητικούς τίτλους και στην Στρατιωτική Ακαδημία.
«Μετά την αποφοίτησή μου από τη Στρατιωτική Ακαδημία το 1964,  φλέρταρα για λίγο με την ιδέα του να ακολουθήσω σπουδές στον κινηματογράφο,  αλλά στο τέλος αποφάσισα να ασχοληθώ με το real estate.   Έκανα αίτηση για τη Σχολή Wharton του Πανεπιστημίου της Pennsylvania και με πήραν αμέσως…» περιγράφει ο Donald Trump σε μια συνέντευξη που είχε δώσει στην υπογράφουσα, πριν μερικά χρόνια.
Αλλωστε ο Donald Trump ήταν πάντα παρόν στις εκδηλώσεις που έκανε η Ομογένεια και συγκεκριμένα η οργάνωση HANAC στο Plaza Hotel (από όπου και η φωτογραφία με την υπογράφουσα που είχε τραβήξει για την εφημερίδα «Πρωινή» της Φανής Πεταλλίδου, ο Δημήτρης Πανάγος).
Με το βλέμμα στην Ελλάδα
«Πιστεύω ότι η Ελλάδα έκανε ένα τρομερό λάθος να μπει στην ευρωζώνη, γιατί με το δικό της νόμισμα  δεν θα είχε πρόβλημα . Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ, για να  ζήσουν οι Ελληνες ευτυχισμένοι» είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή του.
Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο Donald Trump ήρθε πριν μερικά χρόνια στην Ελλάδα μαζί με τον στενό του συνεργάτη και διάσημο αρχιτέκτονα,  Κώστα Κονδύλη για να δώσουν μια πρόταση για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου και της παραλιακής ζώνης του Αγίου Κοσμά.
Η επίσκεψη του Donald Trump στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2007 και οι επαφές με την τότε κυβέρνηση δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.
Ο Trump και ο Κ. Κονδύλης, ιδιοκτήτης της Kondylis Architecture,  επιστρέφουν αυτήν τη φορά στην Ελλάδα για τον διαγωνισμό του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων ως ενδιαφερόμενοι, μαζί με άλλους οκτώ ομίλους από ολόκληρο τον κόσμο.
Πρόσφατα άλλωστε ο μεγιστάνας σε συνέντευξή του στο NBC, είπε πως «οι μεγαλύτερες ευκαιρίες παρουσιάζονται στην Ελλάδα . Αγοράζεις εκτάσεις γης με ελάχιστα χρήματα». Δεν παρέλειψε κι εκείνος με την σειρά του να αναφερθεί στα «αγκάθια» των επενδύσεων στην χώρας μας, όπως είναι η γραφειοκρατία, τα προβλήματα ιδιοκτησίας και τα θέματα κτηματολογίου.
Ανάμεσα στις πέντε σημαντικότερες επενδυτικές ευκαιρίες για τον κ. Τrump  συγκαταλέγονται εκτάσεις γης  σε Μύκονο και Κέρκυρα.
Το ενδιαφέρον του μεγιστάνα έχει εκδηλωθεί και υπάγεται στο επενδυτικό πρόγραμμα “Invest In Greece”, ενώ σκοπός της εταιρείας, είναι η δημιουργία πολυτελών ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων – μπουτίκ σε κομβικά σημεία της χώρας.
Για να δούμε, θα ξεπεραστούν τα εμπόδια που βρίσκει κάθε ενδιαφερόμενος επενδυτής στην Ελλάδα;

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: