Pages

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Alexart.com: "Οι Άθικτοι"




Καλησπέρα σε όλους και σε όλες! 

Επέστρεψα και πάλι στο blog με πολλή ενέργεια και έτοιμη να μοιραστώ με εσάς τις σκέψεις μου, τους προβληματισμούς μου. Αλλά αν έχετε κι εσείς να προσθέσετε κάτι, να διαφωνήσετε ή να ρωτήσετε τη γνώμη μου για κάποιο θέμα, παρακαλώ νιώστε ελεύθερα και άνετα να το μοιραστείτε μαζί μου. 

Στο θέμα μας, λοιπόν, σήμερα θα ήθελα να συζητήσουμε για κάτι που συνήθως αγνοούμε, θεωρώντας το δεδομένο, αλλά και για τη δύναμη που έχει ένας άνθρωπος να καταφέρει πολλά, παρ’ όλο που βρίσκει εμπόδια και τέλος, το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε γύρω μας ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να μας βοηθήσουν. 

Θα πρότεινα να δείτε την ταινία «The Intouchables» (Οι Άθικτοι). Σε αυτή την ταινία βλέπουμε έναν πλούσιο, θα έλεγα, άνθρωπο με τετραπληγία που θέλει να προσλάβει έναν άνδρα για να τον βοηθάει σε όλα. Επιλέγει εκείνον που δε νιώθει λύπηση, ούτε οίκτο. Απλώς τον βοηθάει. Αν δεν είχε χρήματα όμως; Πώς θα μπορούσε να είχε την αναγκαία βοήθεια από ειδικούς;

Τη στιγμή που τελείωσε η ταινία, είπα στην παρέα μου «Πόσο τυχεροί είμαστε που είμαστε καλά». Έχουμε την υγεία μας, περπατάμε, κινούμαστε, χορεύουμε, τρέχουμε, καθόμαστε μπορώντας να ελέγξουμε τις κινήσεις του σώματός μας για να μην πέσουμε… Είμαστε τυχεροί! Τότε γιατί γκρινιάζουμε συνεχώς; Οι άνθρωποι με προβλήματα υγείας, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά, όπως ο πρωταγωνιστής της ταινίας, θα προτιμούσαν να τρέχουν, παρά να κάθονται και να παρακολουθούν τους μικρούς ανθρώπους στο “χαζοκούτι”, θα κάνανε κάποιο άθλημα για να διατηρηθούν σε φόρμα  ή από ευχαρίστηση και δεν θα τρώγανε ακατάπαυστα. Απλώς εκτιμούν περισσότερο τη ζωή. Οι υγιείς ζηλεύουν τους συνανθρώπους που έχουν χρήματα, ωραία ρούχα και αμάξια, ενώ οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ζηλεύουν τους υπόλοιπους που μπορούν να περπατάνε με άνεση και να κάνουν ό,τι θέλουν με το σώμα τους. 

Είναι σημαντικό, λοιπόν, ποιους ανθρώπους θα συναντήσεις στην πορεία της ζωής σου και κατά πόσο εσύ ο ίδιος θα προσπαθήσεις να κυνηγήσεις τη ζωή και όλα όσα σου προσφέρει. Τα χρήματα είναι απλώς ένα μέσο να μας διευκολύνει τη ζωή.   ΖΉΣΤΕ! 

Το trailer της ταινίας: 
http://www.youtube.com/watch?v=0V8ZJ_8qARs

Alex Art

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

έτσι ειναι Αλεξάνδρα μου όπως τα λες! Ας μάθουμε να εκτιμούμε όσα μας έχει δώσει ο Θεός κι ας μην μεμψιμοιρούμε! η ζωή ειναι μικρή! φιλακια πολλά. lenuzz ;)

Alex Art είπε...

:) αισιοδοξία!