Pages

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Όταν έβρεχε Τύχη κάποια κρατούσε ομπρέλα!


Είσαι δεν είσαι προληπτικός μετά από την παρακάτω ιστορία μία λέξη θα σου έρθει στο στόμα: απόλυτη γρουσουζιά...




Η Violet Jessop ήταν υπάλληλος της γνωστής εταιρίας White Star Line, η οποία ναυπήγησε τρία διάσημα υπερωκεάνια, τον Ολίμπικο, τον Τιτανικό και τον Βρετανικό. Όπως φάνηκε, η αγάπη της για την θάλασσα θα την έφερνε αντιμέτωπη όχι μία αλλά τρεις φορές με τον θάνατο…

Ολίμπικο, 1911, η Violet βρίσκεται μέσα στο πλοίο, το οποίο τι το πιο λογικό τράκαρε με άλλο βρετανικό πλοίο και ναυάγησε. Κανένας δεν έπαθε τίποτα, οπότε η ίδια δεν έβαλε “μυαλό” και είπε να συνεχίσει την καριέρα της.

Τιτανικός, 1912, ο λεγόμενος “αβύθιστος” βρήκε παγόβουνο και βυθίστηκε “παίρνοντας” μαζί του περισσότερους από 1.500 ανθρώπους, την ώρα που η Violet Jessop είχε επιβιβαστεί σε λέμβο και ήταν ασφαλής.

Δύο στα δύο μέχρι τότε, αλλά το κορίτσι αγαπούσε την θάλασσα και την δουλειά της και είπε να κοιτάξει μπροστά. Έτσι, το 1916, σειρά είχε ο Βρετανικός. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, το πλοίο ταξίδευε στο Αιγαίο όταν έπεσε πάνω σε… νάρκη! Η ίδια αν και τραυματίστηκε σοβαρά επέζησε!

Απεβίωσε το 1971 από καρδιακή προσβολή, ενώ από το 1916 κατάλαβε ότι αποτελεί “δημόσιο κίνδυνο” για την ακτοπλοϊα και περιορίστηκε στην στεριά… Απόλυτη βατσίνα!



goodbyte.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: