Pages

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Alexart.com: Ο μικρός μου κόσμος


Η ζωή σε κάθε πόλη κυλάει με διαφορετικό ρυθμό. Στις μεγάλες πόλεις κυριαρχεί το χάος. Οι άνθρωποι αγχωμένοι τρέχουν να προλάβουν όλες τις εκκρεμότητες που έχουν από τη μια άκρη της πόλης στην άλλη και χάνουν το νόημα της ζωής, το ξεχνάνε. Από τη μία είναι φυσικό καθώς κυνηγάνε την επιβίωση, από την άλλη όμως είναι η υποχρέωση προς τον εαυτό μας να παίρνουμε σωστά το οξυγόνο που μας χρειάζεται.

 Η ζωή σε νησί είναι αλλιώς. Όλα είναι πιο ήρεμα, πιο γαλήνια, πιο κοντά. Εμείς κι εμείς, ένας μικρός διαφορετικός κόσμος. Οι ρυθμοί είναι πιο αργοί. Αρκετοί μπορεί να δείχνουν αγχωμένοι, αλλά συγκριτικά με το στρες της πόλης, αυτό του νησιού είναι πολύ πιο χαλαρό. Ενώ στο νησί φαίνεται να τρέχουν οι άνθρωποι, σε μια μεγάλη πόλη θα το θεωρούσαν ως περπάτημα. 

 Δεν ξέρω πώς φαίνεται στους υπόλοιπους αυτή την άποψη, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορώ να παραθέσω τη δική μου οπτική. Με τα δικά μου μάτια το νησί όπου «τυχαίνει» να σπουδάζω, αρχικά μου προκαλούσε μια αίσθηση εγκλωβισμού. Με το πέρασμα του χρόνου άρχισα να βλέπω αλλιώς το νησί και να εκτιμώ τη ζωή εδώ. Ηρεμία, γαλήνη και πολλή πολλή έμπνευση. Απλά μαγικό τοπίο. Θα μπορούσα με τις ώρες να κάθομαι σε ένα παγκάκι κοιτάζοντας τη θάλασσα έχοντας στο νου μου εικόνες που αλλάζουν αστραπιαία, περνάνε χορεύοντας νοητά μπροστά από τα μάτια μου και έπειτα να τις αποτυπώνω σε χαρτί με λέξεις, φράσεις, προτάσεις. 

 Κάθε τι που έχουμε στη ζωή μας πρέπει να το εκτιμάμε όσο το έχουμε. Αν μια μέρα ξυπνήσεις έχοντας ήδη χάσει κάτι, καταλαβαίνεις εκ των υστέρων την αξία του χωρίς να έχεις προλάβει να το ζήσεις. Τότε είναι η στιγμή που αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις χάσει πολύτιμο χρόνο από τη ζωή σου χωρίς να απολαύσεις καταστάσεις μαγικές, γεμάτες χαρά, γέλιο, κλάματα, συγκινήσεις, απογοητεύσεις, σκέψεις, αγάπη, νοσταλγία και πολλά ακόμη συναισθήματα. 

 Όσο διάβαζες το άρθρο ίσως σκέφτηκες κάποιο δικό σου μέρος, κάποια κατάσταση που βιώνεις. Αν συνέβη κάτι τέτοιο διόρθωσε τα άσχημα που θεωρείς ότι σου μαυρίζουν τη διάθεση, μη διστάζεις. Η μιζέρια δεν ταιριάζει σε έναν άνθρωπο που είναι ζωντανός. Απόλαυσε στο έπακρο την ομορφιά της μέρας, της νύχτας, της σιωπής, του θορύβου, της γαλήνης… της ζωής!

Δεν υπάρχουν σχόλια: