Pages

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Alexart.com: Διαφορετικός = καλό, όμορφο, μοναδικό


Όλα του φαίνονταν ίδια. 
Μια ρουτίνα κυρίευε την καθημερινότητά του, ένιωθε εγκλωβισμένος σαν σε φυλακή μέσα από τα σίδερα που δεν μπορούσαν να τα λυγίσουν ούτε τα χέρια του, ούτε η ψυχή του. Βρέθηκε ξαφνικά και απρόσμενα ανάμεσα σε άτομα που δε γνώριζε καλά. Τους ακολούθησε και βρεθήκανε σε μια παραλία. 

 Όλα ήταν μια χαρά, όλα κυλούσαν ήρεμα υπό την υπόκρουση χαχανητών, αλλά αυτός επέμενε μέσα του πως κάτι συνέβαινε, κάτι πήγαινε στραβά. 
Ανασφάλεια; Μπορεί. Απομονώθηκε από τα άτομα που υπήρχαν γύρω του και κάθισε σε έναν βράχο μερικά μέτρα παραπέρα. Το βλέμμα του καρφώθηκε στη θάλασσα και παράλληλα διάφορες αρνητικές σκέψεις κατέκλυσαν το μυαλό του. Ένιωθε μόνος παρά τους ανθρώπους που τον περιτριγύριζαν. 
Όλοι γελούσαν, μιλούσαν κι αυτός έκανε μίμηση των κινήσεών τους για να μην κινήσει υποψίες, για να μη φανεί πως είναι διαφορετικός από αυτούς. Ένιωθε ενοχές και τύψεις για τον ίδιο του τον εαυτό. Κατευθείαν έκλεισε τα μάτια του και κούνησε το κεφάλι του με τέτοιο τρόπο σαν να ήθελε να διώξει ένα κακό σύννεφο που είχε σχηματιστεί γύρω από το κεφάλι του. 

 Πήρε μια βαθιά ανάσα και έκανε μια προσπάθεια να σκεφτεί θετικά κάθε γεγονός που συνέβη, που συμβαίνει και που θα συμβεί στη ζωή του. Πέρασαν αρκετά λεπτά έχοντας κλειστά τα μάτια του και τα κατάφερε. 
Άνοιξε τα μάτια και έδειχνε πιο ήρεμος, πιο γαλήνιος, πιο σίγουρος για τον εαυτό του, την προσωπικότητά του και τα όνειρα που είχε για το μέλλον. Έσφιξε τα γόνατά του στον θώρακα και ακούμπησε το πιγούνι του στα γόνατα σκεπτικά. Παρατηρούσε τα μικρά και αθώα κύματα της γαλάζιας θάλασσας που πλησίαζαν ξανά και ξανά προς το μέρος του. 
«Είμαι αυτός που είμαι και τίποτα και κανένας δεν πρόκειται να μου στερήσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μου. Ναι, είμαι διαφορετικός. Και είναι ένα θαυμάσιο και υπέροχο συναίσθημα να ξέρεις πως είσαι ξεχωριστός», σκέφτηκε. 

 Τότε χαμογέλασε με αυτοπεποίθηση, σηκώθηκε από τον γεμάτο άμμο βράχο και άρχισε να περπατάει προς το μέρος της παρέας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: