Pages

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Η Τουρκία προσβάλλει την Ε.Ε.

«Προσβολή προς την Ευρωπαϊκή Ενωση» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την άρνηση της Τουρκίας...

να συνεργαστεί με τη Λευκωσία, στο πλαίσιο της κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ.

Κατά τη συνάντηση που είχε με την κύπρια υπουργό Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, ο κ.Κάρολος Παπούλιας έκανε λόγο για «προκλητικότητα» εκ μέρους της Αγκυρας , στηλιτεύοντας το γεγονός ότι αρνήθηκε όπως είπε, την ευκαιρία που της δόθηκε να κάνει κάτι καλύτερο.

«Ηταν μια ευκαιρία για την Τουρκία και να συνεργαστεί με έναν από τους πιο βασικούς θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης», συμφώνησε από την πλευρά της η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου. «Δεν μιλάμε για συνεργασία με την Κύπρο, μιλάμε για συνεργασία με έναν θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτή η άρνηση της Τουρκίας είναι άρνηση για συνεργασία με την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.

Παρατήρησε ακόμη ότι η Τουρκία είναι υποψήφια χώρα, αλλά σε αντίθεση με τις υπόλοιπες υποψήφιες χώρες δεν συμπεριφέρεται σύμφωνα με τις επιταγές που θέτει η Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τέλος την κ. Κοζάκου-Μαρκουλλή για την άσκηση της προεδρίας της ΕΕ. «Χαίρομαι που δώσατε απάντηση σε εκείνους που αμφέβαλλαν ότι η Κύπρος θα μπορούσε να καταφέρει μια τέτοια Προεδρία», υπογράμμισε.

i-reportergr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: