Pages

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ενώπιον του δικαστηρίου ο πρώην μπάτλερ του πάπα

Ενώπιον του δικαστηρίου ο πρώην μπάτλερ του πάπαΑναμένεται να καταδικαστεί με την κατηγορία της κλοπής απόρρητων εγγράφων

Η δίκη του πρώην μπάτλερ του πάπα Βενέδικτου, Πάουλο Γκαμπριέλε, αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα, σε ένα από τα πιο δυσάρεστα περιστατικά στην πρόσφατη ιστορία του Βατικανού.

Ο 46χρονος άντρας, ο οποίος εκτελούσε τα καθήκοντά του σερβίροντας το φαγητό του πάπα και βοηθώντας τον να ντυθεί, αναμένεται να παραστεί ενώπιον δικαστηρίου στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα), αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κλοπής προσωπικών απόρρητων εγγράφων του ποντίφικα, τα οποία στη συνέχεια προωθούσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ο Γκαμπριέλε ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να προβεί σε αυτές τις πράξεις στην προσπάθειά του να «καθαρίσει» τη διαφθορά στην έδρα της Ρωμαϊκής Καθολικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Γκαμπριέλε παραδέχτηκε στους ανακριτές ότι ενήργησε επειδή είδε «κακό και διαφθορά παντού μέσα στην Εκκλησία» και ήθελε να ξεσκεπάσει τις κακοήθειες «αφού ο πάπας δεν ήταν επαρκώς ενημερωμένος».

Το περιεχόμενο των εγγράφων υποδείκνυε ότι υπήρχαν αντιπαραθέσεις μεταξύ των ανώτατων κλιμακίων της Εκκλησίας ως προς την εξουσία.

Ο Γκαμπριέλε, ο οποίος χαρακτήρισε τον εαυτό του ως «το όργανο του Αγίου Πνεύματος», αναμένεται να καταδικαστεί με την κατηγορίας της κλοπής, εφόσον και ομολόγησε τις πράξεις του.

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: