Pages

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Στη φόρα τα ονόματα - Αναζητούνται Μ. Ψωμιάδης και Παπακώστας

- Στον εισαγγελέα με χειροπέδες οι 10 συλληφθέντες. Τους ασκήθηκε σωρεία διώξεων. 85 συνολικά οι ποινικές διώξεις
- Μπέος, Στ. Ψωμιάδης και Τσακογιάννης κατηγορούνται μεταξύ άλλων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Τα ονόματα των συλληφθέντων και αυτών που αναζητούνται. ΦΩΤΟ και βίντεο από την Ευελπίδων
- ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Αστυνομία: Πως έπαιρναν πρωταθλήματα και ποιοι τα έστηναν
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν τα 10 άτομα που κατηγορούνται για την υπόθεση με τα στημένα. Δειτε ΦΩΤΟ και βίντεο.Σωρεία ποινικών διώξεων ασκήθηκαν στους 15. Οι διάλογοι των συλληφθέντων με τους δημοσιογράφους. Στο νοσοκομείο ο Αχιλλέας Μπέος λόγω αδιαθεσίας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Αστυνομία: Πως έστηναν αγώνες και ποιοι τους έστηναν

Διεθνής μπασκετμπολίστας ζήταγε "ντόπα" από εμπλεκόμενο στα στημένα

Τι λένε οι πολίτες για τα στημένα
“Κανένα στοιχείο εναντίον του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη”
Οι 10 συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν μέχρι τη Δευτέρα, κάτι που άλλωστε ήθελε και ο ανακριτής λόγω του μεγάλου όγκου δικογραφίας.

Οι συλληφθέντες θα παραμείνουν μέχρι τότε στη ΓΑΔΑ. Όλος ο φάκελος θα πάει και στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Ανδρέα Φάκο για να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις.

H επιχείρηση “μαμούθ” Εισαγγελίας, Αστυνομίας και ΣΔΟΕ, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τετάρτης έχει ήδη οδηγήσει στη σύλληψη 10 ατόμων για την υπόθεση με τους 41 αγώνες που θεωρεί ύποπτους η Ουέφα.

Το νήμα ξεκίνησε να ξετυλίγει η Ουέφα και συνέχισε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, η οποία και ζήτησε τις εφόδους -στο πλαίσιο γιγάντιας επιχείρησης- στα σπίτια και τα γραφεία των εμπλεκομένων στην υπόθεση των στημένων αγώνων, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Και εκεί, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. βρήκαν... λαβράκια!
Συνολικά από τις 15 προσαγωγές οι 10 μετατράπηκαν, μέχρι τώρα, σε συλλήψεις.

Οι 10 συλληφθέντες:

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αχιλλέας Μπέος
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα, Σταύρος Ψωμιάδης
Ο μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης
Ο παράγοντας της Ηλιούπολης, Νίκος Χάλκος
Ο πρώην ποδοσφαιριστής Δημήτρης Ζαβαντίας
Ο προπονητής Νίκος Παντέλης
Ο μάνατζερ Αθανάσιος Ντότσης
Οι bookmakers Νίκος Καραγκούλιας, Ανδρέας Δημόπουλος
O επιχειρηματίας Νίκος Ζαμάνης

Επίσης η Εισαγγελία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα πέντε ακόμη ατόμων που αναζητούνται για συμμετοχή στα εν λόγω κυκλώματα. Αυτοί είναι ο Μάκης Ψωμιάδης, ο προπονητής Γιάννης Παπακώστας, ο Βασίλης Γεωρτσιάκος, ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Μιχάλης Νικολόπουλος.

Οι υπόλοιποι 70 θα κληθούν κατευθείαν στην κύρια ανάκριση, καθώς δεν κρίθηκε σκόπιμο να συλληφθούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Μένει κανείς άφωνος όταν διαβάσει τι βρήκαν οι αστυνομικοί στα σπίτια και στους χώρους εργασίας των συλληφθέντων. Οι έρευνες έγιναν παρουσία εισαγγελικών λειτουργών και έφεραν στο φως:

Δύο πιστόλια, εκ των οποίων το ένα με σιγαστήρα
Πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων
Μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων
Μεγάλο αριθμό κουπονιών «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» με διάφορα ποσά
Αποδεικτικά ανάληψης κερδισμένων ποσών
Τα χρηματικά ποσά των 18.100 δολαρίων και των 3.250 ευρώ

Παράλληλα, αναζητούνται άλλα πέντε άτομα τα οποία όμως δεν εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ ο συνολικός αριθμός των εμπλεκομένων ξεπερνά τους 80 μερικοί εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα ηχηρά ονόματα!

Για να φτάσουν στα ίχνη της συμμορίας που λυμαινόταν το ποδόσφαιρο οι αστυνομικοί χρειάστηκαν την συνδρομή της ΕΥΠ, ενώ ενεργοποιήθηκε για την υπόθεση και ο «σούπερ κοριός», που χρησιμοποιεί η αντιτρομοκρατική για την εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων καθώς έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί χιλιάδες τηλεφωνικές συνομιλίες και να τις καταγράφει.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία στην υπόθεση εμπλέκονται:

Ενας πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ, ένας πρώην πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, αλλά και ποδοσφαιρικός παράγοντας το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί και στο παρελθόν στην υπόθεση της «παράγκας».

Ο πρόεδρος της μεγάλης ΠΑΕ ακούγεται σε τηλεφωνική συνομίλα που έχει υποκλαπεί από το σύστημα της ΕΥΠ να δηλώνει σε έναν μάνατζερ αθλητών ότι είναι βέβαιος για τη νίκη της ομάδας του σε ντέρμπι με άλλη μεγάλη ομάδα και υπάρχει έμμεση αναφορά του σε σικέ αγώνα.

Στους προσαχθέντες συμπεριλαμβάνονται επίσης πρόεδρος ομάδας της Football League, γιος μεγαλοπαράγοντα του μπάσκετ, ένας διάσημος μάνατζερ, ένας προπονητής της Β΄ Εθνικής, αρκετοί ποδοσφαιριστές και έξι μπουκ.

Αυτό που σίγουρα θα ταρακουνήσει τα θεμέλια όχι μόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας, θα είναι αν σχηματιστεί δικογραφία για το περίφημο στημένο ντέρμπι. Δύο μεγαλοπαράγοντες φέρονται να συνομιλούν για το παιχνίδι, με τον πρόεδρο της μιας ομάδας να εμφανίζεται σίγουρος για την επικράτηση της στο ματς.

Ποιο είναι όμως αυτό το περίφημο παιχνίδι; Σε χθεσινή έκτακτη τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Θωμαϊδης ισχυρίστηκε ότι το ματς αφορά πολύ μεγάλο ντέρμπι της Αττικής που έγινε στο πρωτάθλημα της Super League που μόλις τελείωσε. Γνωρίζοντας φυσικά ποιες είναι οι ομάδες που αγωνίζονται στο Κέντρο στη μεγάλη κατηγορία, και κρατώντας την έκφραση "πολύ μεγάλο ντέρμπι", εύκολα πάει το μυαλό στις υποψήφιες ομάδες.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορούμενοι θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, διεθνής αμυντικός ο οποίος μετακόμισε πριν χρόνια από την Θεσσαλονίκη για να γίνει βασικός σε ομάδα που πρωταγωνιστεί, άλλους τρεις αθλητικοί παραγοντες από την Κέρκυρα, τη Λειβαδιά και άλλη μία επαρχιακή πόλη, ενας πρώην διαιτητής που είχε αναλάβει σημαντική θέση σε άλλο πόστο, ένας πρώην τερματοφύλακας του Πανιωνίου, δύο μάνατζερ ποδοσφαιριστών και άλλοι ιδιώτες που έπαιζαν παρανομο στοίχημα και επωφελούνταν της δραστηριότητας του, κατά την κατηγορία, κυκλώματος.

Διαβάστε τι προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ για τον παράνομο στοιχηματισμό

Η δικογραφία ξεπερνά τις 93.000 σελίδες και μέσα σε αυτή υπάρχει και το όνομα διεθνή παίκτη μεγάλης ΠΑΕ ο οποίος φέρεται να στοιχημάτιζε συστηματικά μεγάλα ποσά στα 41 παιχνίδια που έχουν χαρακτηριστεί ύποπτα, καθώς επίσης γνωστός παίκτης μπάσκετ-από επίσης μεγάλο σύλλογο- που φέρεται να μιλούσε πολύ συχνά στο τηλέφωνο με έναν εκ των δέκα συλληφθέντων και σε κάποιες κουβέντες τους να γίνεται λόγος ακόμα και για χάπια!

Ένα βήμα παραπέρα προχώρησε η εισαγγελέας, Πόπη Παπανδρέου, που ζήτησε να ασκηθεί δίωξη εις βάρος του προέδρου της μεγάλης ΠΑΕ της Super League που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια. Η διαδικασία ακόμη δεν έχει προχωρήσει, προφανώς διότι ο εν λόγω παράγοντας δεν λογίζεται μέλος εγκληματικών οργανώσεων. Το πότε θα ασκηθεί η δίωξη θα εξαρτηθεί από διάφορες παραμέτρους. Δεν αποκλείεται να καταθέσει απευθείας στον ανακριτή.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: