Pages

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

10 εναλλακτικές θεραπείες κοινών παθήσεων

Ως έθνος έχουμε τα τελευταία χρόνια όλο και μεγαλύτερη επίγνωση των πραγμάτων που βάζουμε στο σώμα μας και πολλοί από εμάς απαιτούμε πως το φαγητό που τρώμε να είναι είτε οργανικό είτε όσο γίνεται πιο φυσικό. Αλλά τι συμβαίνει με τα φάρμακα που βομβαρδίζουμε τους εαυτούς μας όταν μας χτυπάει μία κοινή ασθένεια;

Το κοινό κρυολόγημα (Rex Features)Ενώ η επιστήμη έχει παράγει πολλά θαυμάσια φάρμακα στο πέρασμα των δεκαετιών, για ορισμένους από εμάς η ιδέα να καταπίνουμε ένα χάπι κάθε φορά που αισθανόμαστε μία ενόχληση είναι δύσκολο να την ξεπεράσουμε.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να αγνοήσουμε τα συμπτώματα. Αντίθετα υπάρχουν πολλά αποτελεσματικά, απολύτως φυσικά γιατρικά που μπορείτε να στραφείτε σ' αυτά για να θεραπεύσετε αυτές τις καθημερινές διαταραχές.

Συμβουλευτείτε πάντα τον γιατρό σας πριν πάρετε κάποιο καινούργιο φάρμακο...

Το κοινό κρυολόγημα
Ορισμένους από εμάς μας χτυπάει το κοινό κρυολόγημα πολλές φορές το χρόνο και δεν υπάρχει κανένας σίγουρος τρόπος για να το αποφύγεις ή να το θεραπεύσεις.

Αλλά μην αισθάνεστε πως πρέπει να υποφέρετε στωικά. Παίρνοντας μία αγωγή εχινάκειας (που πιστεύεται πως δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα) καθ' όλους τους κρύους μήνες, όταν ο κίνδυνος της φλεγμονής είναι μεγαλύτερος, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες να αναπτύξετε κρύωμα κατά 58% και την διάρκεια των κρυολογημάτων κατά μιάμιση ημέρα, όλα αυτά σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Φαρμακολογίας του Κονέκτικατ.


Πονοκέφαλος
Είναι μία πικρή αλήθεια πως όσοι από εμάς υποφέρουμε από συχνούς πονοκεφάλους, και γι' αυτό καταναλώνουμε όλο και περισσότερα παυσίπονα, ανακαλύπτουμε πως η αποτελεσματικότητα αυτών των φαρμάκων μειώνεται καθώς τα σώματά μας τα συνηθίζουν.

Εάν συμφωνείτε πως αυτό συμβαίνει και σε εσάς ή ανησυχείτε πως παίρνετε πάρα πολλά φάρμακα για να ελέγξετε τον πόνο, τότε ίσως να θέλετε να δοκιμάσετε μία φυσική θεραπεία.

Μία 100% θεραπεία, όπως είναι το 4Head, που το τρίβεται κατευθείαν στο μέτωπό σας και φτιάχνεται εξ ολοκλήρου από το παυσίπονο levomenthol (ένα είδος μέντας) θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τους μύες στο πρόσωπό σας. Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε μία δροσερή κομπρέσα στο κεφάλι σας ή να πιείτε περισσότερο νερό (ο πονοκέφαλός σας μπορεί να έχει προκληθεί από την αφυδάτωση).


Ξηροδερμία
Το να έχεις ξηρό ή δέρμα που σκάει μπορεί να είναι ένα δισεπίλυτο πρόβλημα, όχι μόνο επειδή ορισμένοι άνθρωποι παραπονιούνται πως τα συνταγογραφούμενα ή μη γιατρικά στην πραγματικότητα ενοχλούν το ευαίσθητο δέρμα τους ακόμα περισσότερο.

Δοκιμάστε τζελ αλόε βέρα για να μαλακώστε το ξερό σας δέρμα. Έχει αντισηπτικές και αντιμυκητοκτόνες ιδιότητες και θα σας κάνει να αισθάνεστε το δέρμα σας πιο δροσερό. Μπορείτε εσείς οι ίδιοι να βγάλετε το τζελ κατευθείαν από το φυτό σπάζοντας ένα φύλλο. Εάν υποφέρετε από έκζεμα, τότε προσπαθήστε να απλώστε κρέμα calendula στις περιοχές που έχουν προσβληθεί.


Στομαχικές Διαταραχές
Τα στομάχια μας είναι ευαίσθητα και μπορεί να είναι η πηγή αμέτρητων επώδυνων παθήσεων, από δυσκοιλιότητα και IBS μέχρι διάρροια και αέρια (όμορφα!).

Ο πρώτος κανόνες είναι να προσέχετε τι βάζετε μέσα του, αποφεύγοντας το πολύ αλκοόλ και βαριά φαγητά, και να τρώτε πολύ φρούτα και λαχανικά, και να βοηθάτε να πάνε όλα κάτω πίνοντας πολύ νερό. Τα περισσότερα στομαχικά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν από βότανα όπως το χαμομήλι και τη δάφνη, που οι αντιφλεγμονώδεις ικανότητές τους βοηθούν την πεπτική οδό να παραμένει υγιής και να περιορίζουν τις κράμπες. Το βότανο catnip λέγεται πως αποτελεί μία αποτελεσματική θεραπεία για την διάρροια, ενώ η μέντα ή ακόμα και το τσάι μέντας θα απαλύνουν το στομαχόπονο.


Δυσπεψία
Μασώντας μία Rennie δεν είναι η μοναδική σας επιλογή όταν το κάψιμο της δυσπεψίας ή η καούρα αρχίζει να κάνει την εμφάνισή της. Βρίσκοντας ένα γιατρικό θα μπορούσε, στην πραγματικότητα, να είναι τόσο απλό όπως το να ανοίξεις το ντουλάπι όπου φυλάς τα τρόφιμα.

Ορισμένοι ειδικοί συνιστούν την κατάποση μίας κουταλιάς αποσταγμένου λευκού ξιδιού, όταν αισθάνεστε τα συμπτώματα να πλησιάζουν. Άλλα γιατρικά περιλαμβάνουν την ανάμειξη μαγειρικής σόδας με νερό ή την διατροφή με μήλα, καρότα, ωμό τζίντζερ ή αμύγδαλα, τα οποία όλα αυτά πιστεύεται πως ουδετεροποιούν το στομαχικό οξύ.

Φλεγμονή
H ιμπουπροφένη είναι ένα από τα πιο κοινά αντιφλεγμονώδη στην αγορά, όμως εάν επιλέξτε τη φυσική προσέγγιση δεν θα έχετε λιγότερες επιλογές.
Για να μειώσετε τις πιθανότητες της φλεγμονής ή συνδυασμένων χρόνιων καταστάσεων όπως είναι η αρθρίτιδα, ειδικοί συνιστούν να συμπληρώσετε την διατροφή σας με βασικά λιπαρά οξέα, όπως αυτά που μπορείτε να βρείτε στα παχιά ψάρια.

Εκχυλίσματα turmeric και τζίντζερ πιστεύετε επίσης πως περιορίζουν τα συμπτώματα της φλεγμονής, ενώ η arnica χρησιμοποιείται ευρέως για να θεραπεύσει την κατάσταση.

Ο ανανάς εντωμεταξύ, περιέχει υψηλά επίπεδα βρωμικού άλατος μία ανάμιξη που αποτελείται από πιστεύεται πως ανακουφίζει τα οδυνηρά συμπτώματα του πρηξίματος και της αρθρίτιδας.


Κατάθλιψη
Πολλά έχουν γραφτεί για τις αρνητικές επιπτώσεις κάποιων από τις πιο ευρέως διαδεδομένες θεραπείες για την κατάθλιψη, έτσι για μία ακόμη φορά μπορείτε να αισθάνεστε πως ένα φυσικό γιατρικό είναι καθ' οδόν.
Έρευνες από την Cochrane Collaboration στην αποτελεσματικότητα το βαλσαμόχορτο του Αγίου Ιωάννη βρήκαν πως το εκχύλισμά της είναι πιο αποτελεσματικό από ένα placebo, σε ασθενείς που υποφέρουν από βαριά κατάθλιψη και έδειξε παρόμοια αποτελέσματα με συνηθισμένα αντικαταθλιπτικά.

Η έρευνα έδειξε επίσης πως οι ασθενείς πήραν τη βετονική του Αγίου Ιωάννου είχαν λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από παρενέργειες από εκείνους που έπαιρναν τα συνηθισμένα αντικαταθλιπτικά.


Πονόλαιμος
Ο πόνος που προκαλεί ο πονόλαιμος μπορεί να είναι ανυπόφορος, όμως δόξα τω Θεώ μπορείτε να βρείτε ένα φυσικό απολυμαντικό και αντιβακτηριακό superfood στο ντουλάπι της κουζίνας σας.

Το μέλι χρησιμοποιείται ως θεραπεία για τον πονόλαιμο εδώ και αιώνες, και πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικό όπως πολλά φάρμακα που θα βρείτε στο γειτονικό σας φαρμακείο. Προσπαθήστε να ανακατέψτε μία κουταλιά μέλι με μία κούπα ζεστό νερό και μία φέτα λεμόνι και το σύμπτωμά σας θα ανακουφιστεί.


Hangover
Που και που κάνουμε καταχρήσεις και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να θεραπεύσεις το hangover από το να εξουδετερώσεις τις τοξίνες στο σύστημά σου με γιατρικά που είναι φυσικά και ευεργετικά.

Η πρώτη κίνησή σας πρέπει να είναι η πρόληψη, πίνοντας δύο μεγάλα ποτήρια νερό πριν κοιμηθείτε, κάτι που θα βοηθήσει να αποτρέψετε την αφυδάτωση και να μην σας πιάσει πονοκέφαλος. Εάν αυτό δεν πιάσει, το βότανο βασκαντήρα που διατίθεται σε κάψουλες, θα κρατήσει τον πονοκέφαλο σε ασφαλή απόσταση, ενώ πίνοντας τσάι με γεύση τζίντζερ θα ηρεμήσει το στομάχι σας.


Μώλωπες
Ίσως ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυσικά γιατρικά που είναι διαθέσιμα είναι η arnica, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μία κρέμα ή χάπια για να αντιμετωπίσετε τους μώλωπες και το πρήξιμο.

Το βότανο, που προέρχεται από ένα λουλούδι, λειτουργεί ως ένα αντιφλεγμονώδες και ερευνητές στην Γερμανία ανακάλυψαν πως περιόρισε σημαντικά το πρήξιμο που ακολουθεί το χειρουργείο στα γόνατα.
msn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: