Pages

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Νέα ένταση στο Σύνταγμα - Άρχισαν πάλι τα "όργανα" και πέφτουν βροχή τα δακρυγόνα

 
- Αποπνικτική η ατμόσφαιρα σε όλη την πλατεία Συντάγματος
- Εσπασαν ξενοδοχεία, καταστήματα και πεζοδρόμια εκατοντάδες κουκουλοφόροι
- Στην πλατεία την ίδια ώρα υπάρχει σε εξέλιξη συναυλία
- 17 προσαγωγές και 5 συλλήψεις - Δεκάδες πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα Ξαφνικά και ενώ όλα ήταν ειρηνικά με τους Αγανακτισμένους να διαδηλώνουν και στην πλατεία Συντάγματος να βρίσκεται σε εξέλιξη συναυλία, άρχισαν ξανά τα επεισόδια, όταν σύμφωνα με τους Αγανακτισμένους τα ΜΑΤ πέταξαν άνευ λόγου χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Αμέσως εμφανίστηκαν πολλοί νεαροί που άρχισαν να πετούν μπουκάλια και πέτρες στα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να ξεκινήσουν εκτεταμμένη χρήση δακρυγόνων και όπως ήταν φυσικό άδειασε η λεωφόρος Αμαλίας από τους Αγανακτισμένους που μάταια προσπαθούσαν να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους.

Μέχρι και τη νέα ένταση, οι Αγανακτισμένοι είχαν ανακαταλάβει στην ουσία στην πλατεία Συντάγματος και είχαν σκοπό να κυκλώσουν τη Βουλή, όπως είχαν σχεδιάσει από την αρχή, προκειμένου να προσπαθήσουν να εμποδίσουν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.



Λίγο πιο κάτω μπροστά από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός βρίσκονταν συγκεντρωμένοι του ΠΑΜΕ, οι οποίοι αντιδρούν στην ενδεχόμενη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Εφαρμοστικού Νόμου, ενώ όταν αποπειράθηκαν να φτάσουν μπροστά από τη Βουλή απωθήθηκαν από τους Αγανακτισμένους, οι οποίοι μάλιστα τους αποδοκίμασαν.

Νωρίτερα μετά από εκτεταμμένη επιχείρηση της αστυνομίας, τα ΜΑΤ κατάφεραν σχεδόν να αδειάσουν την λεωφόρο Αμαλίας και την πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να απομακρύνουν τους κουκουλοφόρους και εν συνεχεία αποτραβήχτηκαν πάνω στο πεζοδρόμιο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Με την υποχώρηση των ΜΑΤ οι Αγανακτισμένοι που διαμαρτύρονται για την εκτεταμμένη χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ, επέστρεψαν στην πλατεία Συντάγματος και ανακατέλαβαν και τη λεωφόρο Αμαλίας, που μοιάζει πλέον με βομβαρδισμένο τοπίο.



Αφού επικράτησε σχετική ηρεμία, μία ομάδα των ΜΑΤ στη Βασιλίσσης Σοφίας χωρίς προφανή λόγο έκαναν ένα ντου προς τους διαδηλωτές που ήταν στο σημείο ειρηνικά, με αποτέλεσμα ένας άνδρας να πέσει κάτω τραυματισμένος.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο



Συνολικά οκτώ άτομα έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία της Αθήνας, καθώς τραυματίστηκαν στα επεισόδια στο Σύνταγμα. Πρόκειται για δύο άντρες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ, κτυπημένοι στο κεφάλι, μία γυναίκα που παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρας" και άλλα τρία άτομα, δύο με αναπνευστικά προβλήματα και ο ένας με εγκαύματα, που διακομίστηκαν πριν από λίγο στο νοσοκομείο "Σωτηρία".

Οι τρεις από τους οκτώ τραυματίες δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο, ενώ όσοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο "Σωτηρία" δέχονται τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου.


newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: