Pages

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

968 “βρόμικα” εμβάσματα και λίστα με 87... τρανταχτά ονόματα που εμπλέκονται σε παράνομο τζόγο!

- Ο Εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος έχει στα χέρια του την σχετική λίστα
- Εμπλέκονται σε παράνομο τζόγο την διετία 2008-2010
- Τα εμβάσματα αφορούν αγώνες της Σούπερ Λίγκας και της Football League
- Τζίρο δισ. ευρώ έκανε το κύκλωμα των στημένων, 100 άτομα στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ
- Δικηγόρος Γ. Τσακογιάννη: Ασύλληπτοι οι εγκέφαλοι - “Μπλεγμένος” αστυνομικός σε διαθεσιμότητα Το... πάρτι των αποκαλύψεων για την διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται πως μόλις άρχισε, αφού όλα δείχνουν πως έρχονται νέες τρανταχτές κατηγορίες σε δεκάδες ακόμη άτομα που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο και έχουν προβεί σε παράνομες πράξεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “SPORTDAY”, έρευνα που γίνεται από ΣΔΟΕ και ΕΥΠ έχει αποφέρει καρπούς. Σύντομα θα απαγγελθούν κατηγορίες σε άλλα 87 άτομα -όπως αναφέρουν πηγές- με ονόματα προέδρων, ποδοσφαιρικών ομάδων και μάνατζερ, από τη νέα λίστα που έχει δημιουργηθεί.

Η έρευνα αφορά 968 εμβάσματα από ελληνική τράπεζα προς χώρες της Ασίας με αντικείμενο παράνομο στοιχηματισμό και τα παρελκόμενά του, μετά από στοιχεία σε 74 αγώνες της Σούπερ Λίγκας και της Football League. Κάποια στοιχεία για την υπόθεση έχει και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Αυτή την στιγμή η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Το πόρισμα της έρευνας αναμένεται, λόγω του καλοκαιριού, να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Αυγούστου, ενώ τα πρώτα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Εισαγγελική αρχή χαρακτηρίζονται ιδιαιτέρως χρήσιμα.

Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους από την ανάλυση των στοιχείων και κυρίως αυτών που συνέλεξε ο υπερκοριός διαπιστώνεται ότι τα άτομα που στοιχημάτιζαν στην Ασία όταν πλέον μπήκε “φρένο” στην αποστολή κεφαλαίων μέσω τραπέζης, χρησιμοποίησαν “εκπρόσωπο” τους στις Ασιατικές χώρες ο οποίος διακινούσε τα χρήματα με διάφορους τρόπους. Μέχρι και με... βαλίτσα.

Να θυμίσουμε πως για το θέμα του παράνομου στοιχηματισμού στην Μαλαισία και το “στήσιμο” αγώνων, ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής έχει υποβάλει δύο αναφορές. Μία στις 15/5/2010 στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και μία την Τετάρτη 1/06/2011 στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

565 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς εμπλεκόμενου παράγοντα και ποδοσφαιριστή!

100 άτομα στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

Περίπου 100 πρόσωπα βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ στην υπόθεση των στημένων παιχνιδιών σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, ενώ σύμφωνα με τη Real News 5 εκατομμύρια ευρώ έχουν βρεθεί σε λογαριασμό γιου παράγοντα το 2003, όταν ήταν μόνο 18 ετών. Παράλληλα, κορυφαίος μάνατζερ της Θεσσαλονίκης, διαθέτει λογαριασμό με 26 εκατομμύρια ευρώ.

Η υπόθεση που ξεκίνησε από τον κίτρινο φάκελο της Uefa, απειλεί να τινάξει στον αέρα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η δράση του κυκλώματος ξεκινά από την προηγούμενη δεκαετία και έχει κάνει “τζίρο” πολλών δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τη Real News, όλοι οι εμπλεκόμενοι που έχουν πολύ υψηλές καταθέσεις θα κληθούν στα γραφεία του ΣΔΟΕ να δώσουν εξηγήσεις.

Το μενού τα περιλάμβανε όλα. Ξέπλυμα χρήματος, στοίχημα μέσω ύποπτων μεθόδων, στήσιμο αγώνων, λάδωμα παραγόντων και διαιτητών κ.α.

Αυξάνονται τα “ύποπτα” παιχνίδια - Και το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στη λίστα

Δικηγόρος Γ. Τσακογιάννη: Ασύλληπτοι οι εγκέφαλοι!

Τη “βόμβα” ότι επικεφαλής του κυκλώματος που έστηνε αγώνες είναι άτομα που δεν έχουν συλληφθεί ακόμα, έριξε ο δικηγόρος του Γιώργου Τσακογιάννη.

Ο Γιάννης Μαρκουλάκος υποστήριξε ότι ο πελάτης του δεν είχε καμία σχέση, ούτε είχε τη δυνατότητα να στήνει παιχνίδια, στηρίζοντας τα λεγόμενά του στο γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβανόταν στα δελτία ΠΡΟ-ΠΟ η Ηλιούπολη.

Αναλυτικά όσα είπε στην εφημερίδα “Goal”:

-Ποια είναι η εμπλοκή του πελάτη σας σε αυτήν την υπόθεση;

“Η υπόθεση αυτή με τις εξηγήσεις που θα δώσουμε θα μπει στο πολύ μικρό πλαίσιο που της αρμόζει. Ο πελάτης μου δεν έχει καμία σχέση με τους στημένους αγώνες, ούτε είχε την ικανότητα να στήνει πρωταθλήματα και ούτε και την εξουσία να το κάνει. Άλλωστε από τα ονόματα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ότι εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση προκύπτει ότι, αν έχουν γίνει αυτά ή κάποια από αυτά ή κάποια από αυτά που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, άλλοι είναι οι επικεφαλής, οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις”.

-Ποιους εννοείτε; Είναι εξ αυτών που κατηγορούνται αυτοί που αναφέρεστε;

“Είναι εντός αυτών που κατηγορούνται και δεν έχουν συλληφθεί. Είναι ηχηρά ονόματα με ηχηρές θέσεις και δύναμη σε ποδοσφαιρικές ομάδες”.

-Υπάρχουν, πάντως, πολλές συνομιλίες στις οποίες ακούγεται ο πελάτης σας, φαντάζομαι ότι δεν αρνείται πως είναι η φωνή του σε αυτές;

“Όχι, δεν το αρνείται, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό, το θέμα είναι ποιο είναι το νόημα της κάθε συνομιλίας και όχι η συνομιλία η ίδια”.

-Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πελάτης σας είναι βαριές, γίνεται ακόμη λόγος και για το ότι είναι αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης. Τί σας έχει πει για αυτό;

“Είναι υπερβολή να μιλάμε για εγκληματική οργάνωση, για στήσιμο αγώνων και παράνομο στοίχημα όταν αναφερόμαστε σε μια ομάδα σαν την Ηλιούπολη, η οποία δεν έμπαινε ούτε στα δελτία του ΠΡΟ-ΠΟ. Νομίζω ότι είναι υπερβολικό και αυτό και αυτό θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε”.

Μπέος: Είναι σκευωρία, ρουφιάνοι οι Πατέρας και Κούγιας!

“Μπλεγμένος” αστυνομικός σε διαθεσιμότητα!

Στην μεγάλη λίστα με τους ανθρώπους στους οποίους ασκήθηκε ποινική δίωξη υπάρχει και το όνομα του διαιτητή Ευάγγελου Κιοτζένη ο οποίος ως αστυνομικός τέθηκε πλέον σε διαθεσιμότητα!

Από μόνο του το γεγονός ότι ένας αστυνομικός είναι κατηγορούμενος εγείρει θέμα ηθικής τάξης. Έτσι ο αστυνομικός, Ευάγγελος Κιοτζένης, λόγω της ποινικής δίωξης που του ασκήθηκε για συμμετοχή στην υπόθεση των στημένων αγώνων τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης όπου υπηρετούσε.NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια: