Pages

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ο Μπέος τα στήνει και στο Football Manager

Το προφίλ της παράγκας στο Football Manager 2011.

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, παράγκα στο Football Manager δεν υπάρχει. Έχουμε δει από εφέσεις σε ποινές μέχρι κανένα παραπονάκι που να μπορείτε να εκφράσετε σε συνέντευξη τύπου, αλλά ως εκεί. Αλλά γενικά οποιαδήποτε ομάδα, μικρή ή μεγάλη, μπορεί να αδικηθεί από αποφάσεις διαιτητών. Είτε με απευθείας κόκκινες, είτε με πέναλτι ή ακόμα και με φάουλ που δεν υπήρχαν. Στις προθέσεις της Sports Interactive δεν υπάρχει καμία παράγκα και κανένα στήσιμο παιχνιδιού, γιατί αυτό θα χάλαγε τελείως το gameplay. Άσχετα με το αν το κάναμε στο Ultimate Soccer Manager 2 το 1996 και γουστάραμε.

Παρόλα αυτά, με μια ματιά στο Football Manager 2011, βλέπουμε αρκετή δόση αλήθειας ακόμα και στα στατιστικά των προέδρων. Δείτε μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις για να καταλάβετε τι εννοούμε. Achilleas Beos (1/3/1959, CA: 100, PA: 110)
Λίγα χαρακτηριστικά είναι γνωστά για τον Βολιώτη πρόεδρο από το FM 2011. Όπως θα δείτε παρακάτω, ο Αχιλλέας Μπέος έχει την τάση να…παρεμβαίνει παντού (το 18/20 είναι χαρακτηριστικό) ενώ φυσικά όπως γνωρίζουμε δεν έχει καθόλου υπομονή, γι’ αυτό και το Patience στο 2 τα λέει όλα. Το Buying Players 16 είναι επίσης ενδιαφέρον χαρακτηριστικό καθώς όπως φαίνεται και στην πράξη ξέρει να κάνει μεταγραφές. Αναλυτικά:
Buying Players (Αγορά παικτών): 16
Business (Επιχειρηματικότητα): 12
Interference (Παρεμβάσεις): 18
Patience (Υπομονή): 2
Resources (Πόροι): 4
Board Confidence (Εμπιστοσύνη διοίκησης): 150

Stavros Psomiadis (8/9/1982, CA: 100, PA: 120)
Στο ίδιο κλίμα και μάλιστα σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, κινούνται και τα χαρακτηριστικά του Σταύρου Ψωμιάδη. Προκαλεί έκπληξη ότι στις παρεμβάσεις έχει ένα 20, και στην υπομονή ένα 1. Εδώ δηλαδή το FMGreece εξάντλησε όλη την αυστηρότητά του! Στην Αγορά παικτών παίρνει επίσης 16, ενώ μάλιστα φημολογείται ότι στο παρελθόν έχει ψαχτεί για τις μεταγραφές και μέσω Football Manager.
Buying Players (Αγορά παικτών): 16
Judging Player Ability (Κρίση ικανότητας παίκτη)): 17
Judging Player Potential (Κρίση μελλοντικής ικανότητας παίκτη): 14
Motivating (Παροχή κινήτρων): 12
Interference (Παρεμβάσεις): 20
Patience (Υπομονή): 1
Resources (Πόροι): 5
Board Confidence (Εμπιστοσύνη διοίκησης): 150
Fan Confidence (Εμπιστοσύνη οπαδών): 150

Giorgos Tsakogiannis (27/5/1971, CA: 75, PA: 80)
Ως μεγαλοπαράγοντας της Ηλιούπολης, ο Τσακογιάννης είναι ο λιγότερο γνωστός από τους παραπάνω, τουλάχιστον για την πλειοψηφία του μέσου φιλάθλου. Παρ’ όλα αυτά, παρουσιάζει κι αυτός με τη σειρά του ένα δυναμικό προφίλ.
Determination (Αποφασιστικότητα): 17
Business (Επιχειρηματικότητα): 9
Interference (Παρεμβάσεις): 16
Patience (Υπομονή): 2
Resources (Πόροι): 2

Vangelis Marinakis (12/3/1967, CA: 125, PA: 135)
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι νέος στην πιάτσα κι εδώ το Football Manager πέφτει μέσα κατά το ήμισυ. Υπομονή στο 4 (λογικό) και ένα 10/20 στις παρεμβάσεις. Αν αναλογιστούμε όμως ότι στο Β’ μισό της σεζόν οι εξελίξεις τον έκαναν πιο παρεμβατικό τότε και το 10 είναι δικαιολογημένο καθώς η τελευταία ενημέρωση του Football Manager είναι από τον Ιανουάριο. Τέλος, βάση του FM, ο Μαρινάκης χαίρει της απόλυτης στήριξης διοίκησης και οπαδών.
Business (Επιχειρηματικότητα): 12
Interference (Παρεμβάσεις): 10
Patience (Υπομονή) 4
Resources (Πόροι): 9
Board Confidence (Εμπιστοσύνη διοίκησης): 200
Fan Confidence (Εμπιστοσύνη οπαδών): 200


gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: