Pages

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Η καμπάνα και η γκρίνια

http://www.katimagiko.gr/sites/default/files/imagecache/edarticle_content/2011_08/valverde150811.jpgH… καμπάνα χτύπησε στα Γιάννενα για τον Ολυμπιακό με την κάκιστη παρουσία της ομάδας… και πλέον τα δύο μεγάλα φιλικά που έρχονται με Γαλατασαράι και Ίντερ δεν αφήνουν περιθώρια στους «ερυθρόλευκους». Ήταν η πρώτη φορά φέτος που ο Βαλβέρδε έδειξε τόσο προβληματισμένος για την εικόνα της ομάδας του μιλώντας για έλλειψη ταχύτητας στην επίθεση και δείχνοντας πως ο Ολυμπιακός θέλει δουλειά ακόμη για να φτάσει στο επίπεδο που θέλει.
Το χειρότερο απ’ όλα ήταν πως σε όλη την διάρκεια του αγώνα ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να φτιάξει ούτε μια ευκαιρία της προκοπής, κάτι που δεν μας είχε δείξει μέχρι τώρα, παρότι δεν είχε θέλξει τα πλήθη με τις εμφανίσεις του. Το ζητούμενο βέβαια είναι κατά πόσον οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν με την δέουσα σοβαρότητα και διάθεση το συγκεκριμένο φιλικό αλλά και το πόσο επηρέασαν οι δύο ενδεκάδες που χρησιμοποίησε ο Ολυμπιακός. Δεν ψάχνω δικαιολογίες, ο Ολυμπιακός έχει δρόμο ακόμη να διανύσει και ο χρόνος λιγοστεύει. Η απάντηση θαρρώ πως θα έρθει το βράδυ της Τετάρτης στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στην Γαλατά.
Όπως και να έχει πάντως αυτό που δεν έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός την δεδομένη στιγμή είναι η γκρίνια. Τα μηνύματα δεν είναι καλά, αλλά καλύτερα τώρα τα προβλήματα παρά στα επίσημα. Γκρίνια είτε για την εικόνα της ομάδας είτε για τις επιλογές της διοίκησης και του Βαλβέρδε για την ενίσχυση της ομάδας (βλέπε Ορμπάιθ). Διαβάζω με προσοχή πάντα τα μηνύματα σας και είναι αλήθεια πως εξεπλάγην όταν είδα μερικά οργισμένα μηνύματα στο προηγούμενο blog (κυρίως) όπου μιλούσαν ακόμη και για γιούχα στο φιλικό με την Γαλατά, επειδή ο Μαρινάκης δεν δίνει λεφτά για να πάρει ένα σούπερ αμυντικό χαφ αλλά πάει στην φτηνή (αφού μιλάμε για δανεισμό) επιλογή του Ορμπάιθ ή κάποιας από τις εναλλακτικές λύσεις που επίσης δεν θα στείλουν τον κόσμο στο αεροδρόμιο. Και ειλικρινά αναρωτιέμαι, ακόμη και αν έχετε δίκιο να θεωρείτε πως δεν γίνεται το καλύτερο για την ομάδα, ακόμη και αν λογικά δεν έχετε ενθουσιαστεί από τις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού, αρκούν αυτά για να επιχειρήσετε να βάλετε «μπουρλότο» στην ομάδα Αύγουστο μήνα; Με τον Ολυμπιακό να είναι πρωταθλητής και να μπαίνει ως το μεγάλο φαβορί και για το νέο πρωτάθλημα απέναντι σε βασικούς αντιπάλους που είναι δεδομένα χειρότεροι από πέρσι (άρα...). Σίγουρα στην Ευρώπη θα έχει μεγάλα ζόρια όμως σε ένα μήνα από τώρα που θα ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις του πολλά μπορούν να αλλάξουν. Ας περιμένουμε να δούμε με ψυχραιμία και όχι κινήσεις που μπορεί να μας κάνουν... Παναθηναϊκό.
Υ.Γ.: Όντως ο Φέισα ήταν εξαιρετικός στο ντεμπούτο του. Και έδειξε πως το μόνο που χρειάζεται για να μπορέσει να πετύχει είναι ένα πράγμα. Υγεία, όχι άλλους τραυματισμούς, για να μπορέσει να βρει ρυθμό και την θέση του στην βασική ενδεκάδα. Το παιδί έδειξε πως την αξίζει, θα τον δούμε και στα δυνατά τεστ βέβαια με Γαλατά και Ίντερ.
Υ.Γ.1: Η οικονομική πολιτική του Ολυμπιακού το φετινό καλοκαίρι ‘ήταν συγκρατημένη με στόχο να μην ξεφύγει το πράγμα και έρθουν ζόρια σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Όλοι αυτό που θέλουν είναι ο Ολυμπιακός να ενισχύεται με μεγάλους παίκτες όμως πλέον τα ρίσκα είναι μεγάλα. Αν έκανε καλά η διοίκηση θα φανεί σύντομα. Αξίζει όμως να σημειωθεί πως παρά την σφιχτή πολιτική στις μεταγραφές, την είσοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, τα διαρκείας αλλά και τα υπόλοιπα έσοδα από τηλεοπτικά και χορηγούς (υπήρχαν σοβαρές απώλειες...) το «μπατζετάρισμα» για την νέα σεζόν είναι –10 εκατομμύρια ευρώ... Άρα καταλαβαίνετε...
24wro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: