Pages

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Αυξημένα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων για την Τράπεζα Πειραιώς

Αυξημένα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων για την Τράπεζα ΠειραιώςΑποτελέσματα του 1ου 6μήνου του 2011 Στα 372 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς προ φόρων και προβλέψεων το 1ο 6μηνο του 2011, καταγράφοντας αύξηση κατά 19% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η τράπεζα.

Τα καθαρά έντοκα έσοδα της τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 628 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 6% ετησίως ενώ το 2ο 3μηνο του 2011 τα καθαρά έντοκα έσοδα ανήλθαν σε 319 εκατ., επίδοση που αποτελεί το καλύτερο ιστορικά 3μηνο για τον Όμιλο.

Στα αποτελέσματα αυτά συνέβαλε και το μειωμένο λειτουργικό κόστος κατά 4% ετησίως στα €403 εκατ. Η μείωση κόστους λειτουργίας διαμορφώθηκε στο 5% στην Ελλάδα και στο 2% στις διεθνείς δραστηριότητες.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή Τράπεζας Πειραιώς στο PSI, το πρόγραμμα αναχρηματοδότησης των ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου, η τράπεζα προχώρησε στην εγγραφή απομειώσεων, το ακριβές ύψος των οποίων θα προσδιορισθεί όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα. Η απομείωση αυτή, η οποία αποτελεί λογιστική και όχι πραγματική ζημιά, επιβάρυνε κατά €0,8 δισ. ευρώ μετά από φόρους τα αποτελέσματα της Τράπεζας το 2ο 3μηνο του 2011, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν δημιουργήσει ένα θετικότερο περιβάλλον στην Ελλάδα. Η επικείμενη υλοποίηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου 2011 της ΕΕ αναμένεται να οδηγήσουν σε βελτίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους και στη σταθεροποίηση των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την περαιτέρω ισχυροποίηση του τραπεζικού τομέα μέσω συγχωνεύσεων και ξένων επενδύσεων, μας κάνει να πιστεύουμε ότι εισερχόμαστε σε μια νέα περίοδο για την ελληνική οικονομία», δηλώνει ο πρόεδρος του ομίλου Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας ενώ ο διευθύνων σύμβουλος Σταύρος Λεκκάκος σημειώνει πως «η σταθερά ανοδική οργανική κερδοφορία του Ομίλου επιτρέπει τη διατήρηση σε ικανοποιητικό επίπεδο των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας και δίνει τη δυνατότητα για περαιτέρω ισχυροποίηση του ισολογισμού του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: