Pages

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Η Ονδούρα αναγνώρισε το παλαιστινιακό κράτος

Η Ονδούρα αναγνώρισε το παλαιστινιακό κράτος«Πλήγμα» χαρακτηρίζει την απόφαση το Ισραήλ Η Ονδούρα αναγνώρισε χθες την Παλαιστίνη ως «ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο» κράτος, καθώς συνεχίζεται η προσπάθεια του Αραβικού Συνδέσμου και της Παλαιστινιακής Αρχής να αποκτήσει καθεστώς πλήρους μέλους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Το γειτονικό Ελ Σαλβαδόρ αναγνώρισε επίσης την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο κράτος την Πέμπτη. Περίπου 120 χώρες έχουν αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως κράτος έως σήμερα. Στην κεντρική Αμερική, τέσσερις από τις επτά χώρες της περιφέρειας πλέον αναγνωρίζουν την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο κράτος -- η Νικαράγουα, η Κόστα Ρίκα, το Σαλβαδόρ και η Ονδούρα. Στη Νότια Αμερική, την αναγνωρίζουν ως κράτος όλες οι χώρες πλην Κολομβίας.
Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ονδούρα Ελιάχου Λόπες δήλωσε ότι η απόφαση αποτελεί «ένα πλήγμα στην καρδιά του Ισραήλ».

Οι Παλαιστίνιοι, που ως τώρα παραμένουν υπό καθεστώς «παρατηρητή» στον ΟΗΕ, ανήγγειλαν πως θα επιδιώξουν την έγκριση «150 χωρών και πλέον» στη γενική συνέλευση του Οργανισμού την 20ή Σεπτεμβρίου για την επίσημη ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του παλαιστινιακού κράτους, που περιλαμβάνει τη Λωρίδα της Γάζας, την κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: