Pages

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΝΔ προς Τσίπρα: «Έλα να κυβερνήσεις…»


Με το «μουτζούρη» των εκλογών να στοιχειώνει τη Λ. Συγγρού η ΝΔ πετά το γάντι στον Α. Τσίπρα και δίνει διαβεβαιώσεις σε Ευρωπαίους εταίρους. 

Ανοιχτή πρόσκληση- πρόκληση προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με τη ΝΔ προς την κατεύθυνση της συγκρότησης μίας κυβέρνησης που θα παλέψει την τροποποίηση συγκεκριμένων πολιτικών και όρων του μνημονίου, απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς προς τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς ωστόσο να βρει ανταπόκριση εκ μέρους του τελευταίου παρά το γεγονός ότι η συζήτηση πλέον σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται επί τη βάση προγραμματικών συγκλίσεων με κοινό παρονομαστή την «επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου».

Το παιχνίδι των διερευνητικών εντολών έπειτα από το χθεσινό «ναυάγιο» στις συζητήσεις Σαμαρά με Τσίπρα, Βενιζέλο και Κουβέλη δείχνει να χοντραίνει αφού η ΝΔ μέσω κορυφαίων στελεχών της- όπως ο Μ. Βορίδης στη ΝΕΤ και ο Γ. Μιχελάκης στο Mega – καλούν πλέον ανοιχτά τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να φέρει την κυβερνητική του πρόταση προς συζήτηση εδώ και τώρα σεβόμενος, όπως λένε, την εντολή του ελληνικού λαού.

Τα σενάρια για επαναληπτικές εκλογές φούντωσαν χθες μετά τις επαφές του Προέδρου της ΝΔ με τους πολιτικούς αρχηγούς όπου διαπιστώθηκε το απόλυτο αδιέξοδο στην προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας».

Κορυφαία στελέχη της ΝΔ διαβεβαίωναν ότι η πρόθεση του κ. Σαμαρά να προχωρήσει στη συγκρότηση αυτής της κυβέρνησης ήταν απολύτως «ειλικρινής» και αποτύπωνε τη «δέσμευση Σαμαρά να μην αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη». Προς αυτήν την κατεύθυνση σημείωναν τις προσπάθειες που έκαναν να υπάρξει επικοινωνία τόσο με τη γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα όσο και με τον Πρόεδρο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνο Καμμένο με τον οποίο τελικά ουδείς από το επιτελείο Σαμαρά κατάφερε να συνομιλήσει αφού η τελική συνεννόηση έγινε με τον… Παύλο Χαϊκάλη.

Ο «μουτζούρης» των επαναληπτικών εκλογών στοιχειώνει για τα καλά πλέον τη Λ. Συγγρού αφού από τις χθεσινές συζητήσεις κατέστη σαφές ότι υπάρχουν ελάχιστα σημεία σύγκλησης με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις κάτι το οποίο επαναφέρει στην επιχειρηματολογία Σαμαρά τον κίνδυνο της «ακυβερνησίας» για τον οποίο είχε προειδοποιήσει προεκλογικά.

Ο κ. Σαμαράς κατέθεσε αργά το απόγευμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια την εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης και πλέον η «μπάλα» όπως λένε στη ΝΔ περνά στο «γήπεδο του Αλέξη Τσίπρα».

Τα μηνύματα όμως προς τη Λ. Συγγρού είναι πλέον κάτι περισσότερο από ηχηρά: Ο κ. Σαμαράς συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Μ. Ραχόϊ αλλά και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Β. Μαρτένς ο οποίος μάλιστα εξέφρασε κομψά την ευχή που διατυπώνεται στις Βρυξέλλες για τη συγκρότηση μίας σταθερής κυβέρνησης υπό τον Πρόεδρο της ΝΔ.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος έχει ήδη δώσει τις διαβεβαιώσεις του προς τους εταίρους και δανειστές μας για την τήρηση της νέας δανειακής σύμβασης και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων έχει μπροστά του ένα δύσκολο σταυρόλεξο να λύσει αφού η χώρα μας καλείται να εκπροσωπηθεί στα μέσα Μαΐου στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες αλλά κυρίως στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 20 και 21 Μαΐου στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών. 

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: