Pages

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Στις 2,5 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ


Νέα πρωτιά καταγράφει άλλη μια δημοσκόπηση για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την εταιρεία Pulse για την εφημερίδα «Το Ποντίκι» ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22% η ΝΔ 19,5% ΠΑΣΟΚ 14% Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,5% ΚΚΕ 5,5% Χρυσή Αυγή 5,5% και Δημοκρατική Αριστερά 5,5%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή ο προπορευόμενος ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει σε άνοδο κατά 8% από την 6η Μαΐου, η Ν.Δ. κατά λιγότερο από 3%, το ΠΑΣΟΚ λίγο πάνω από 2%. Από εκεί και κάτω είναι σοβαρή η απώλεια του ΚΚΕ κατά 2,5%, ενώ σταθερή μένει η ΔΗΜΑΡ και 1% χάνει η Χρυσή Αυγή. Επτακομματική παραμένει η Βουλή.



Στο ερώτημα αν είναι καλή ή κακή εξέλιξη οι νέες εκλογές, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται διαιρεμένοι σε δύο σχεδόν ισοδύναμα τμήματα. Αυτό το αποτέλεσμα δεν αφήνει κάποιο σοβαρό περιθώριο εκτίμησης για το αν η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες συνεπάγεται εκλογική φθορά ή όφελος για κάποια – και ποια; – κόμματα.


Οι σαφέστατα πιο δυσαρεστημένοι από την προσφυγή σε νέες εκλογές είναι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν αυτοί της Ν.Δ. Οι περισσότερο ικανοποιημένοι είναι με διαφορά αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων εμφανίζονται απολύτως διχασμένοι. Ελάχιστοι όσοι Δεν Ξέρουν και Δεν Απαντούν σε όλα τα κόμματα.
 

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: