Pages

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Συμπαράταξη της Ελληνικής Οικολογικής Αριστεράς με ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από συνάντηση αντιπροσώπων της η Ελληνική Οικολογική Αριστερά με τον Αλέξη Τσίπρα , ανακοίνωσε  τη ...

συμπαράταξή της με τις «κοινωνικές δυνάμεις που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ», διατηρώντας παράλληλα την πολιτική αυτοτέλειά της.
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε : «Με μεγάλη χαρά διαπιστώνουμε πολλά κοινά σημεία και προγραμματική σύγκλιση με τους συναγωνιστές της Ελληνικής Οικολογικής Αριστεράς και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα είμαστε συναγωνιστές σ΄ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για μια νέα αριστερή οικολογική διακυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα και στη μεγάλη προσπάθεια μετά τις εκλογές να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης στην προοπτική της ευρείας ανασυγκρότησης μιας μεγάλης δημοκρατικής, σύγχρονης παράταξης της αριστεράς με οικολογική οπτική, με το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες της κοινωνίας αλλά και στην ανάγκη να προστατεύσουμε το περιβάλλον».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην εξουσία πριν από δυόμισι χρόνια κάνοντας σημαία την πράσινη ανάπτυξη, ωστόσο «πολύ σύντομα η πράσινη ανάπτυξη έγινε μια πολιτική μαύρης λεηλασίας για τους φυσικούς πόρους και τις ανθρώπινες αντοχές».
O  κ. Τσίπρας υπογράμμισε  ό, τι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταθέσει στον ελληνικό λαό ένα εναλλακτικό σχέδιο, ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα έχει ως βασικό συστατικό τον οικολογικό σχεδιασμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

prionokordela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: