Pages

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί το λόμπι της δραχμής

Με κεντρικό σύνθημα, «με την Ελλάδα δεν παίζουμε», ο Αντώνης Σαμαράς...

μίλησε το πρωί στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ, θέτοντας ως πρωταρχικούς στόχους την αντιμετώπιση της ανεργίας και την Ανάπτυξη και εξαπολύοντας νέα σφοδρά πυρά στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μιας παράταξης που οι δυσκολίες μετατρέπονται σε δύναμη και η ανηφόρα μετατρέπεται σε προσφορά», είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας του, σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ παρουσία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, της Ντόρας Μπακογιάννη αλλά και στελεχών του ΛΑΟΣ που προσχώρησαν στη ΝΔ, απαντώντας θετικά στην πρόσκληση για πανστρατιά.

Ο κος Σαμαράς, υποστήριξε πως το μήνυμα της Συνδιάσκεψης είναι τριπλό:

Ενότητα
Αγώνας
Αναγέννηση

Απομεινάρι του παρελθόντος ο ΣΥΡΙΖΑ

«Το ΠΑΣΟΚ άνοιξε το δρόμο της ατέλειωτης ύφεσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας σπρώχνει στο δρόμο της καταστροφής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, εξαπολύοντας σφοδρά πυρά προς το κόμμα της Κουμουνδούρου, χαρακτηρίζοντας τον λαθρέμπορο των καημών του λαού και απομεινάρι του παρελθόντος που εκπροσωπεί ό,τι έχει ηττηθεί παντού στον κόσμο.

Ο αρχηγός της ΝΔ, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για εμμονές για ιδεοληψίες που έφεραν τον τόπο έως εδώ, χαϊδεύοντας τους κουκουλοφόρους και προστατεύοντας τους λαθρεμπόρους και το παραεμπόριο.

«Μέχρι τώρα είχαμε το ΠΑΣΟΚ και την Τρόικα. Τώρα έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να επιβάλλει φόρους στον ελληνικό λαό», είπε, αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Κουμουνδούρου, ενώ μνημόνευσε και τις αντιφάσεις των στελεχών του κόμματος, κατηγορώντας το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα για «απίστευτες ανοησίες», που πια διαπιστώνουν και εκπρόσωποι των ξένων Σοσιαλιστών αλλά και των Πρασίνων.

Ο κος Σαμαράς, μιλώντας για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για «τυφλή πορεία σε μια ανεξέλεγκτη πολιτική» και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «μας σπρώχνει ένα βήμα πιο κοντά στον εκτροχιασμό και στην χρεοκοπία».

Ο κος Σαμαράς εξήγησε πως η καταγγελία του Μνημονίου θα είναι οδυνηρή για την Ευρώπη αλλά όλεθρος για την Ελλάδα και τόνισε πως η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι δρόμος προς την καταστροφή και μονόδρομος προς το χθες.

Ο Αντώνης Σαμαράς, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ πως εξυπηρετεί «το lobby της δραχμής και των επίδοξων ολιγαρχών του μέλλοντος» ενώ επιχείρησε να περιγράψει και τις συνέπειες μιας πιθανής επιστροφής στο παλαιό νόμισμα, λέγοντας πως τα εισοδήματα, οι περιουσίες και οι καταθέσεις θα μειωθούν στο μισό. Οι τιμές θα αυξηθούν κατά 25%, το χρέος θα διπλασιαστεί και το βιωτικό επίπεδο θα πέσει στο ¼ του σημερινού. Σημείωσε δε, πως αν ο τόπος βγει από το ΝΑΤΟ, όπως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα οδηγηθούμε στην απομόνωση και αυτό θα είναι «δώρο για τους εχθρούς μας»

Με το βλέμμα στους ανέργους

Ο κος Σαμαρά, επιχείρησε να εστιάσει στο ζήτημα της ανεργίας, υποσχόμενος μέσα σε δυο χρόνια η ανεργία να πέσει στα ποσοστά του 2009.

Υποσχέθηκε ακόμη:

την αποκατάσταση των αδικιών με την επιστροφή των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα του 2009,
την αποκατάσταση των πολυτεκνικών επιδομάτων,
την επιστροφή της εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους
την αποκατάσταση των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια.
Τη λήψη μέτρων για τους δανειολήπτες ώστε να μην ξεπερνούν οι δόσεις των δανείων τους το 30% του εισοδήματός τους.
Την παροχή αποζημιώσεων στους ιδιώτες ομολογιούχους που ζημιώθηκαν από το κούρεμα του χρέους.

«Πρώτα το δημόσιο συμφέρον. Τελεία και παύλα», είπε υποσχόμενος ακόμη μείωση των φόρων, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και επενδύσεις.

Μάλιστα σε αυτό το σημείο έκανε και προσωπική αναφορά στον παριστάμενο Κώστα Καραμανλή, αναφερόμενος στην Cosco και στα εμπόδια που επιχείρησε τότε να του βάλει το ΠΑΣΟΚ.

newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: