Pages

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Βενιζέλος: Yποβαθμίζει τους κυβερνητικούς διαγκωνισμούς

Τους ενδοκυβερνητικούς διαγκωνισμούς, οι οποίοι... έλαβαν εκρηκτικές διαστάσεις κατά την χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επιχείρησε να υποβαθμίσει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός υποστήριξε ότι «στο υπουργικό συμβούλιο πρέπει να ακούγονται απόψεις, δυστυχώς όμως στην χώρας μας ενοχοποιούνται πολιτικά τα πάντα, ακόμα και η ανταλλαγή απόψεων» και πρόσθεσε ότι « Πρέπει να επικρατήσει η συνοχή και εθνική αντίληψη. Καταβυθιζόμαστε στην ίντριγκα και την παραπολιτική».

Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι οι συγκεκριμένες απόψεις εκφράζουν και τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και συμπλήρωσε με νόημα «Έλεος, αφήστε την χώρα να ονειρευτεί να αναπνεύσει και ας μη ν τα μετράμε με τα σταθμά μιας ξεπερασμένης πολιτικής».

Επιπροσθέτως, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν απευθύνεται στον κ. Αλέξη Τσίπρα – ο οποίος του είχε απευθύνει σχετική ερώτηση – αλλά «σε μεγαλύτερα κόμματα» χωρίς όμως να διευκρινίζει αν εννοεί μόνο την ΝΔ είπε ότι «Όποιος υπόσχεται εύκολες λύσεις και το κάνει αυτό γιατί έχει προσωπικούς στόχους δεν κινείται στο επίπεδο των περιστάσεων».

Επίσης ο υπουργός επανέλαβε ότι ανέλαβε γνωρίζοντας πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση πως ήξερε ότι «δεν θα εφάρμοζα την δική μου πολιτική» και πρόσθεσε πως «μακάρι να μου δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον και στο υπουργείο Οικονομικών να εφαρμόσω το δικό μου μοντέλο ανάπτυξης». Τέλος ξεκαθάρισε ότι δεν αισθάνεται κουρασμένος και πως όταν είπε ότι είναι εξουθενωμένος σήμαινε « ότι συμπάσχω με τους Έλληνες πολίτες που έχουν εξουθενωθεί από την κατάσταση και μακάρι να τους απαλλάξω από ένα μικρό μέρος του βάρους».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: