Pages

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Νιγηρία: Πλησιάζει τις ακτές η πετρελαιοκηλίδα

Η πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από... ατύχημα σε υπεράκτιες εγκαταστάσεις της αγγλοολλανδικής πετρελαϊκής εταιρείας Royal Dutch Shell στα ανοιχτά της Νιγηρίας πλησιάζει στις ακτές, όπως ανακοίνωσε σήμερα μία περιβαλλοντική οργάνωση, μία κατηγορία την οποία διαψεύδει η εταιρεία.
Οι οικολόγοι της νιγηριανής περιβαλλοντικής οργάνωσης Environmental Rights Action ανακοίνωσαν ότι έστειλαν επί τόπου παρατηρητές, όταν ψαράδες ενημέρωσαν την οργάνωση ότι εντόπισαν μία πετρελαιοκηλίδα κοντά στις ακτές των πολιτειών Μπαγέλσα και Δέλτα. "Στη διάρκεια της επίσκεψης εντοπίστηκαν πετρελαιοκηλίδες κοντά στις ακτές της Οντιοάμα και του Σεντ Νίκολας", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της περιβαλλοντικής οργάνωσης, ο Νίμο Μπάσεϊ.

"Υποπτευόμαστε ότι προέρχονται από τη Μπόνγκα", την πετρελαϊκή εγκατάσταση που βρίσκεται 120 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών της Νιγηρίας και όπου την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε διαρροή όταν ένα δεξαμενόπλοιο φόρτωνε καύσιμα.

Η Shell, που διαχειρίζεται την πετρελαϊκή εγκατάσταση ανακοίνωσε ότι η μόλυνση, την οποία εντόπισε στις 20 Δεκεμβρίου, δεν ξεπερνά τα 40.000 βαρέλια, ενώ διαβεβαίωσε ότι κινητοποίησε πέντε πλοία και δύο αεροσκάφη τα οποία χρησιμοποίησαν διαλυτικά για να περιορίσουν τη ζημιά.

"Εντοπίσαμε τη μόλυνση κάποιου άλλου και ζητήσαμε από την ομάδα μας να την καθαρίσει. Αν υπάρχει ακόμη πετρέλαιο στην ακτή, πρόκειται για την πετρελαιοκηλίδα που προκάλεσε κάποιος άλλος", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Shell στη Νιγηρία Πρέσιους Οκολόμπο.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: