Pages

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Τα "θαμμένα" Χριστούγεννα του Αδόλφου Χίτλερ

Φωτογραφίες του Αδόλφου Χίτλερ και των αξιωματικών των Ναζί από Χριστούγεννα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, είδαν το φως της δημοσιότητας. Τις είχαν κρύψει σε βάζο! Σύμφωνα με την Telegraph, το φωτογραφικό υλικό ήταν για χρόνια καλά κρυμμένο σε βάζο και ανήκουν σε έναν από τους φωτογράφους του.

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται, να κάθεται σκεπτικός μεταξύ δεκάδων στρατιωτών των Ναζί, κατά τη διάρκεια χριστουγεννιάτικου γεύματος στο Μόναχο, στις 18 Δεκεμβρίου του 1941.

Πίσω τους βρίσκεται ένα πελώριο χριστουγεννιάτικο δέντρο, δημιουργώντας μία αίσθηση ηρεμίας και εορταστικής διάθεσης, ακόμη και αν πρόκειται για μερικούς από τους ανθρώπους που ευθύνονται για μία από τις μεγαλύτερες σφαγές στην ανθρώπινη Ιστορία.

Οι έγχρωμες φωτογραφίες τραβήχτηκαν από έναν από τους προσωπικούς φωτογράφους του Χίτλερ, που τις έθαψε σε γυάλινο βάζο, μετά το τέλος του πολέμου.



Οι φωτογραφίες παρέμειναν εκεί για περισσότερο από μία δεκαετία, ώσπου το 1955 τις μετέφερε μαζί με περίπου 2.000 άλλες φωτογραφίες σε θυρίδα τράπεζας.

Ο φωτογράφος πούλησε το υλικό στο περιοδικό Life το 1965, για να δημοσιευτούν ορισμένες από αυτές το 2009.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: