Pages

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

«Δεν υπάρχει εύκολη κλήρωση»

Δεν υπάρχει εύκολη κλήρωση για τον Κώστα Τσαρτσαρή... ο οποίος μίλησε για την κλήρωση που είχε ο Παναθηναϊκός στη φάση του Top 16 της Ευρωλίγκας, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra».
Για το αν ο τραυματισμός δημιουργεί πρόβλημα και στην ψυχολογία του παίκτη και στην ψυχολογία της ομάδας:

«Όλα μαζί και σε υπερθετικό βαθμό. Ο αθλητής όταν χάνει ακόμα κι ένα παιχνίδι είναι μεγάλο πλήγμα. Εγώ τα τελευταία χρόνια είχα αρκετούς τραυματισμούς και το έχω νιώσει καλά στο πετσί μου. Φέτος το πέρασα πιο ανώδυνα στο ψυχολογικό κομμάτι. Όταν έχουμε κρίσιμα παιχνίδια μπροστά μας και πονάει την ομάδα κάποια απουσία, τότε ο τραυματισμός δημιουργεί πρόβλημα και στον παίκτη που λείπει και στο σύνολο».

Για τη δική του απουσία και αν ήταν κομβική:

«Εγώ δεν το αποδέχομαι αυτό γιατί κάθε παίκτης της ομάδας είναι σημαντικός. Κάθε παιδί που παίζει, αν απουσιάσει θα είναι ένα κενό. Ο Στράτος για παράδειγμα ήταν τεράστια έλειψη για εμάς. Για αυτό γίνεται ωστόσο η προετοιμασία και οι προσθήκες το καλοκαίρι για να μπορούμε να καλύπτουμε ο ένας τον άλλον».

Για το ματς στο Ρέθυμνο:

«Το Ρέθυμνο έχει πολύ καλή ομάδα και εξαιρετική ατμόσφαιρα. Μπασκετική ατμόσφαιρα, πολύ καλή. Με τον κόσμο να ξέρει ακόμα και τα σφυρίγματα αν ήταν σωστά ή λάθος. Δεν φώναζαν έτσι για να φωνάξουν. Ξέρουμε την καλή δουλειά που κάνει ο κ. Κουφός τόσα χρόνια, είναι μια ομάδα που είτε δεν περνάει κανείς από εκεί είτε περνάει πολύ δύσκολα όπως εμείς ή ο Ολυμπιακός».

Για τις δηλώσεις του Ομπράντοβιτς:

«Είναι ρεαλιστικότατο. Δεν θέλω να υποτιμήσω το Ρέθυμνο αλλά δεν έχει σχέση με τα παιχνίδια do or die της Ευρωλίγκας. Αν παίξουμε έτσι δεν έχουμε τύχη όχι για να προκριθούμε αλλά ούτε και για να πάρουμε κάποια νίκη σε ένα παιχνίδι».

Για το αν ο τεχνικός του Παναθηναϊκού επιρρίπτει ευθύνες σε παίκτες, σχολίασε:

«Εγώ το εκλαμβάνω σαν καμπανάκι αυτό. Ο κόουτς γνωρίζει τι παίκτες έχει, τους εμπιστεύεται και θέλει να δώσει το μήνυμα. Όλοι έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο, όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση. Στο χέρι μας είναι να προσφέρουμε ότι μπορούμε».

Για το αν η κλήρωση στο Top 16 είναι ευνοϊκή για τον Παναθηναϊκό:

«Πέρσι εμείς παίξαμε την Μπαρτσελόνα και όλοι δεν πίστευαν πως θα προκριθούμε αλλά κυριαρχήσαμε στο τέλος. Από την άλλη βλέποντας μια θεωρητικά εύκολη κλήρωση η ομάδα μπορεί να χαλαρώσει και να της στοιχίσει. Κλήρωση εύκολη δεν υπάρχει. Αν δεν είσαι σοβαρός μέσα στο γήπεδο, δεν μπορείς να πεις τίποτα».

Για το πώς θα αντιμετωπίσει τον Αντώνη Φώτση:

«Πέραν της φιλίας που μας συνδέει, παίζουμε ένα παιχνίδι το ποιος θα κερδίσει για να προχωρήσει. Άλλο το φιλικό κι άλλο το επαγγελματικό. Όταν μπούμε στο παρκέ, δεν θα αστειευτούμε ούτε με τον Φώτση, ούτε με τον Γιάννη (Μπουρούση), ούτε και με τον Ντρου (Νίκολας). Αυτά δυο ώρες πριν το παιχνίδι και δυο ώρες μετά, μέσα στο παρκέ ο καθένας θα παίξει για την ομάδα του».

pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: