Pages

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Οι Σέρβοι της Βοσνίας θα προτείνουν απαγόρευση της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων

Ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης... Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι το κόμμα του, η Συμμαχία Ανεξάρτητων Σοσιαλδημοκρατών (SNSD) θα καταθέσει σχέδιο νόμου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της χώρας που θα απαγορεύει την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων, προσθέτοντας ότι οι Οθωμανοί Τούρκοι διέπραξαν παρόμοια γενοκτονία σε βάρος των Σέρβων στα Βαλκάνια.
«Με αυτόν τον τρόπο επιθυμούμε να συνταχθούμε με όλες τις πολιτισμένες ευρωπαϊκές και άλλες χώρες στην καταδίκη της γενοκτονίας και θα καταθέσουμε σχέδιο νόμου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης τις επόμενες μέρες» ανέφερε ο κ. Ντόντικ στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Μπάνια Λούκα.

Ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας είπε ότι ο νόμος θα προβλέπει ποινές εναντίον εκείνων που αρνούνται τη γενοκτονία των Αρμενίων. Ο κ. Ντόντικ υποστήριξε ότι ανάλογη γενοκτονία διαπράχθηκε σε βάρος Σέρβων την περίοδο διακυβέρνησης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Αναφερόμενος στην Τουρκία ο κ. Ντόντικ είπε ότι προστατεύει μόνον τα συμφέροντα των Μουσουλμάνων της Βοσνίας και ότι ο ισχυρός ρόλος της στην περιοχή δεν είναι αποδεκτός.

Στην Τουρκία προκλήθηκε θύελλα αντιδράσεων με αφορμή την υπερψήφιση την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλική Βουλή του νομοσχεδίου περί ποινικοποίησης της άρνησης για τη γενοκτονία των Αρμενίων.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: