Pages

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Αντιδράσεις για το «μπόνους» των υπαλλήλων της Βουλής

Εκατοντάδες τηλεφωνήματα δέχεται από νωρίς το πρωί το... τηλεφωνικό κέντρο της Βουλής από αγανακτισμένους πολίτες που διαμαρτύρονται με αφορμή τα δημοσιεύματα για το «μπόνους» που θα καταβάλλεται στους υπαλλήλους της Βουλής στη θέση του 15ου και του 16ου μισθού που εισέπρατταν μέχρι πρόσφατα. Οι πολίτες κατηγορούν σε έντονο ύφος τους υπαλλήλους της Βουλής ότι είναι «βολεμένοι» και ότι ενώ ο υπόλοιπος δημόσιος τομέας υποφέρει, εκείνοι εξακολουθούν να εισπράττουν παχυλούς μισθούς.
Με τροποποίηση στον κανονισμό της Βουλής που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος καταργήθηκαν οι λεγόμενοι 15ος και16ος μισθός που καταβάλλονταν στους υπαλλήλους της Βουλής με το άνοιγμα και το κλείσιμο των εργασιών του Κοινοβουλίου κάθε χρόνο, ενώ παράλληλα θεσπίστηκε το «κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου», το οποίο, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Πετσάλνικος, θα χορηγείται με τη λήξη των εργασιών της κάθε συνόδου της Βουλής και με απόφαση του Προέδρου της, που θα καθορίζει τους όρους, το ύψος και τον τρόπο καταβολής.

Το «κίνητρο επίτευξης στόχων» στην πραγματικότητα αποτελεί το αντίστοιχο «επίδομα παραγωγικότητας» που δικαιούνται οι υπάλληλοι σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα, με τον οποίο εξισώνονται και οι υπάλληλοι της Βουλής, αφού πλέον εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο.

Αναλυτικά, το συγκεκριμένο επίδομα υπολογίζεται ότι θα αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στα 100 ευρώ τον μήνα για τον κάθε υπάλληλο της Βουλής, αν υποθέσει κάποιος ότι θα το δικαιούνται όλοι οι υπάλληλοι της Βουλής. Αντίστοιχα το 2009, ο 15ος και 16ος μισθός ήταν μεσοσταθμικά 600ευρώτον μήνα ανά υπάλληλο της Βουλής, ποσό το οποίο μάλιστα δεν φορολογείτο.

Στην πραγματικότητα, οι υπάλληλοι της Βουλής «πληρώνουν τις αμαρτίες του παρελθόντος», όταν απολάμβαναν προκλητικά προνόμια.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: