Pages

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Αναβλήθηκε η δίκη των δημοσιογράφων του περιοδικού Focus

Κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση και προσβολή εθνικού συμβόλου... Για τις 29 Νοεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη των 13 κατηγορουμένων δημοσιογράφων του γερμανικού περιοδικού "Focus", οι οποίοι κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση και προσβολή εθνικού συμβόλου.

Αφορμή, το πρωτοσέλιδο του περιοδικού αλλά και εκτενές ρεπορτάζ που αναφερόταν με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στην Ελλάδα αλλά και τους Έλληνες.

Από το δικαστήριο, απόντες ήταν σήμερα οι 13 κατηγορούμενοι, 7 από τους οποίους εκπροσωπούνταν από συνηγόρους ενώ για τους έξι δεν βεβαιώθηκε ότι είχαν λάβει τις κλήσεις για την δίκη τους.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από την μήνυση που υπέβαλλαν 6 δικηγόροι, κάνοντας λόγο για "λιβελογραφήματα" και "υπέρβαση των ορίων της θεσμικής δημοσιογραφικής κριτικής". Αλλά και στο κατηγορητήριο που σχηματίστηκε αναφέρεται ότι οι "κατηγορούμενοι γνώριζαν ότι μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των μηνυτών, αφού τα όσα έγραψαν αναφέρονται σε όλους τους Έλληνες, μεταξύ αυτών και στους μηνυτές, παρουσιάζοντας τους ως μη αντάξιους απογόνους των αρχαίων Ελλήνων, απατεώνες και απολίτιστους".

Οι συνήγοροι των Γερμανών κατηγορουμένων έκαναν λόγο και σήμερα για ένα ενοχλητικό δημοσίευμα που όμως δεν συνιστά ποινικό αδίκημα.

Από την πλευρά τους οι μηνυτές μίλησαν για ένα κατάπτυστο δημοσίευμα που προσβάλλει όλους τους Έλληνες.
akous.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: