Pages

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Ο κομήτης Elenin : Συνηθισμένη παρουσία ή άγγελος κακών….


Ίσως να έχετε ακούσει τα νέα : Ο κομήτης Elenin θα εισέλθει στο εσωτερικό ηλιακό σύστημα το φθινόπωρο. Ο κομήτης Elenin (επίσης γνωστός με το αστρονομικό όνομα C/2010 X1), ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στις 10 Δεκεμβρίου 2010 από τον Leonid Elenin, έναν παρατηρητή στο Lyubertsy, Russia, ο οποίος έκανε την ανακάλυψή του με την εξ-αποστάσεως χρήση του τηλεσκοπίου ISON-NM  κοντά στο Mayhill, στο New Mexico των ΗΠΑ.
Την στιγμή της ανακάλυψης ο κομήτης βρισκόταν 647 εκατομμύρια χιλιόμετρα από την Γη (περίπου 4,3 AU=1 ΑU astronomical unit=απόσταση Γης-Ηλίου=περίπου 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα).
Από την στιγμή της αποκάλυψής του, ο κομήτης, όπως κάνουν όλοι κομήτες, πλησιάζει τον Ήλιο και αναγκαστικά και την περιοχή της Γης, στην πορεία του για το περιήλιο (το κοντινότερο σημείο, της τροχιάς του, στον Ήλιο, στο οποίο θα βρίσκεται στις 10-11 Σεπτεμβρίου )
Στις 4 Μαΐου ο κομήτης  Elenin βρισκόταν σε μια απόσταση  274 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από την Γη.
Ο κομήτης  Elenin θα εμφανίζεται λαμπρότερος λίγο πριν από το κοντινότερο του πέρασμα από την Γη, την οποία θα πλησιάσει σε μια απόσταση 35 εκατομμυρίων χιλιομέτρων στις 16 Οκτωβρίου.
  • Μπορεί αυτή η παγωμένη μάζα να επηρεάσει τη ζωή μας στη Γη τώρα ή στον μέλλον ;
  • Μπορεί ένα τέτοιο ουράνιο αντικείμενο να ωθήσει την μετατόπιση των πόλων της Γης ή να προκαλέσει μετακίνησης των τεκτονικών πλακών, προκαλώντας φαινόμενα μιας άνευ προηγουμένου έντασης ;
  •  Μπορεί αυτό το συνηθισμένο φαινόμενο να γίνει η απαρχή μιας σειράς δυσάρεστων φαινομένων για την Γη μας;
Το internet έχει κατακλυσθεί από «πληροφορίες» και «κινδύνους» που συνοδεύουν την άφιξη του κομήτη Elenin, καθώς αυτός θα πλησιάζει την Γη.
Δεν θα προκαλέσει σε κανένα έκπληξη η ανάγνωση στο Internet ειδήσεων που συνδέουν την άφιξη του κομήτη Elenin με το μυθικό άστρο των Σουμερίων : Nibiru, ή με τον αρχαιοελληνικό μύθο του διδύμου ήλιου μας, την Νέμεση.
Γενικά, στους επόμενους μήνες μέχρι και τις αρχές του χειμώνα, αλλά και όλο το 2012 θα βρεθούμε αντιμέτωποι με προκλήσεις που ενδεχομένως να αποτελούν φαιδρές ερμηνείες μύθων και παραδόσεων, στην καλύτερη εκδοχή τους ή στην χειρότερη … κάτι πιο εντυπωσιακό που ίσως βάλει την ζωή στη Γη σε περιπέτειες.
Περιμένουμε, χωρίς να καρδιοχτυπούμε…ακόμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: