Pages

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Eurovision 2011! Live σχολιασμός!



21.50: Σε 10 λεπτά ξεκινά ο 56ος τελικός της Eurovision από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας!



























01 Φιλανδία : Da Da Dam μας τραγουδά ο Φιλανδός εκπρόσωπος Paradise Oskar! To τραγούδι έχει έντονη οικολογική συνείδηση! Ξεχωρίζει το φόντο της γης στο video wall από πίσω του! Οι Φινλανδοί δεν πρέπει να περιμένουν και πολλά φέτος από αυτή την συμμετοχή!










02 Βοσνία - Ερζεγοβίνη: Άλλη μια "αδιάφορη" για πολλούς συμμετοχή! Άξιο απορίας είναι το πως αυτή η συμμετοχή πέρασε στον τελικό. Παρόλα αυτά ο Dino Merlin μας τραγουδά το Love in Rewind! Πάντως το τραγούδι δεν φαίνεται να διεκδικεί μια θέση στην 10αδα!










03 Δανία: Ακολουθεί η Δανία με ένα τραγούδι που θεωρείται φαβορί για την 5αδα! Το συγκρότημα A Friend In London ερμηνεύουν το τραγούδι με τίτλο A New Tomorrow! Αξιοσημείωτη είναι η ξώπλατη μπλούζα του τραγουδιστή!












04 Λιθουανία: Cest Ma Vie μας τραγουδά η Evelina Sasenko που συμμετείχε στον Α΄ημιτελικό μαζί με την Ελλάδα και ήταν έκπληξη το γεγονός ότι πέρασε! Αξιοσημείωτο το σημείο όπου η τραγουδίστρια χρησιμοποιεί τη νοηματική γλώσσα!  Συμμετοχή χωρίς πολλές ελπίδες!












05 Ουγγαρία: Αναμφισβήτητα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί του φετινού τελικού! Η Kati Wolf τραγουδά το What About My Dreams και μας εντυπωσιάζει η φωνή της. Παρόλ' αυτά η σκηνική παρουσία υστερεί καθώς και η εμφάνιση της Kati! 






0 6 Ιρλανδία: Kατά την Google θα είναι οι νικητές! Μιλάμε φυσικά για τους Ιρλανδούς Jedward και το Lipstick! Η κιτς εμφάνιση τους και η σνομπ συμπεριφορά τους δεν φαίνονται να ενοχλούν το κοινό. Φτάνει να δούμε αν οι δίδυμοι θα καταφέρουν να επιστρέψουν με το 8ο κύπελλο στην Ιρλανδία!





07 Σουηδία: Και τώρα ο Εric Saade μας τραγουδά πως θα είναι "Popular"! Το σίγουρο είναι πάντως πως θα έχει μια καλή θέση στον τελικό καθώς τα τραγούδι του αποτελεί φαβορί για 10αδα! Εντυπωσιακό είναι ότι κατά την διάρκεια του τραγουδιού σπάει ένα μεγάλο γυαλί που παραλίγο να προκαλέσει πρόβλημα στον ημιτελικό καθως η επόμενη χώρα, δηλαδή η Κύπρος, έμπαινε ξυπόλητη στη σκηνή!







08 Εσθονία: Ακολουθεί η Εσθονία με το δυνατό τραγούδι της Getter Jaani, Rockefeller Street! Πρόκειται για ένα από τα φαβορί για μια θέση στην 10αδα! Έρχεται από τον Β΄ημιτελικό και πιστέψτε με δεν θα περάσει απαρατήρητο!










09 Ελλάδα : Και τώρα επιτέλους η ώρα του ζεϊμπέκικου! Η ώρα του Λούκα Γιώρκα και του Stereo Mike! Οι εκπρόσωποι παρά τα όσα άκουσαν για το τραγούδι τους κατάφεραν να ενθουσιάσουν το κοινό και να περάσουν στον μεγάλο τελικό! Κάνοντας μια εμφάνιση η οποία συνδειάζει το παραδοσιακό με το σύγχρονο στοιχείο καλεί την Ευρώπη να παρακολουθήσει το χορό μας! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!  








10 Ρωσία: Για τη συνέχεια έχουμε την Ρωσία με τον Αlexej Vorobjov και μας τραγουδά Get You! Χορογράφος της Ρωσίας είναι ο δικός μας Φωκάς Ευαγγελινός! Είναι σίγουρο ότι περιμέναμε πολύ περισσότερα από αυτόν! Να σημειώσουμε και το γεγονός ότι ο Ρώσος με τον Σουηδό βρίσκονται σε μεγάλη κόντρα! Επίσης η τραγουδίστρια που έκανε φωνητικά στον Αlexej είχε ένα πρόβλημα με την πλάτη της και το τραγούδι δεν είχε φωνητικά!






11 Γαλλία: Μία από τις Big 5 που τα τελευταία χρόνια δεν αποτελεί απειλή καθώς παρόλο που περνάει απευθείας στον τελικό δεν κατακτά καλές θέσεις! Φέτος όμως στέλνει ένα τραγούδι τύπου όπερα το οποίο φαίνεται να ενθουσιάζει και να αρέσει στον κόσμο! Ατράνταχτη απόδειξη είναι το ότι πλασάρεται στις 2 πρώτες θέσεις σε όλα τα γραφεία στοιχημάτων! Μιλάμε φυσικά για Sognu του Amaury Vassili! Είναι πολύ πιθανό του χρόνου ο διαγωνισμός να είναι στο Παρίσι!









12 Ιταλία: Είναι το γεγονός της χρονιάς όσον αφορά το διαγωνισμό! Μιλάμε φυσικά για την επιστροφή της Ιταλίας στο διαγωνισμό μετά από 13 χρόνια! Με ένα jazz κομμάτι η Ιταλία απογοητεύει όσους περίμεναν μια δυναμική επιστροφή! Ο Raphael Gualazzi μας ερμηνεύει την τρέλα της αγάπης δηλαδή το Madness Of Love!






13 Ελβετία:Η Anna Rossinelli μας λέει πως είναι In Love For A While! Μία μπαλάντα ήρεμη και όχι απειλητική για τα φαβορί! Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στον Α΄ημιτελικό στον οποίο συμμετείχε όταν ανακοινώθηκε πως περνάει στον τελικό χάρηκε τόσο που τα έδειξε σχεδόν ΟΛΑ από τη χαρά της(if you know what I mean...)!









14 Βρετανία: Άλλη μία χώρα που είναι φαβορί για την πρωτιά απόψε! Πρόκειται για τους Blue  με το I Can! Ένα δυνατό pop κομμάτι που είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει για το 2012 την Eurovision  στο Λονδίνο! Πολύ μιλάνε για στημένο διαγωνισμό και πως το προκαθορισμένο αποτέλεσμα θέλει νίκη της Αγγλίας λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 που θα γίνουν στο Λονδίνο! Πάντως σίγουρα το boy band θα μαζέψει πολλές ψήφους από το γυναικείο φύλο!









15 Μολδαβία: Ακολουθεί η Μολδαβία με ένα ροκ κομμάτι! To So Lucky το ερμηνεύει ένα συγκρότημα που συμμετείχε ξανά τη χρονιά της Παπαρίζου  με μία γιαγιά και ένα τύμπανο (αν θυμάστε...)! Οι Zdob Si Zdab φοράνε και κάποια περίεργα καπέλα...













16 Γερμανία: Μετά την περσινή νίκη της Lena Mayer αποφάσισαν να την ξαναστείλουν με ένα εντελώς διαφορετικό κομμάτι! To Taken By A Stranger αποτελεί και αυτό φαβορί για τη νίκη! Οπότε άμα ξανακερδίσει η Lena μην μπερδευτείτε και νομίζετε ότι βλέπετε flash back!










17 Ρουμάνια: Οι Hotel FM τώρα τραγουδάνε το τραγούδι Change για λογαριασμό της Ρουμανίας! Δεν φαίνεται να είναι απειλητικό κομμάτι για τα φαβορί! Παρόλα' αυτά πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον τραγούδι!









18 Αυστρία: Για τη συνέχεια έχουμε την  Αυστρία με την Nadine να ενθουσιάζει με την φωνή της! Το The Secret Is Love αποτελεί την επιστροφή της Αυστρίας στο διαγωνισμό μετά από 3 χρόνια σιωπής!












19 Αζερμπαϊτζάν: Και αυτό είναι και το τελευταίο φαβορί για φέτος! Ο Ell και η Niki (ουου ζευγαράκι) μας τραγουδάνε το Running Scared! Μία καταπληκτική εικόνα γεμίζει τις οθόνες μας! Ηighlight αποτελεί η πύρινη βροχή στο τέλος του τραγουδιού! 








20 Σλοβενία: Μία συμμετοχή χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτή της Σλοβενίας για φέτος! Παρόλ' αυτά βρίσκεται στον τελικό! Η νεαρή Maja Keuc μας ερμηνεύει το No One! Πολύ δέρμα όμως ρε παιδί μου! Από τη μια η οικολογική συνείδηση του Φιλανδού και από την άλλη αυτό!








21 Ισλανδία: Ακολουθεί Η Ισλανδία! Οι Sjonni's Friends τραγουδάνε το Coming Home προς τιμήν του φίλου τους που έπρεπε να είναι στη θέση τους όμως λίγο πριν τον εθνικό τελικό έχασε τη ζωή του! 












22 Ισπανία: Έπεται η τελευταία χώρα των Big 5! Είναι η Ισπανία που έχει χρόνια καταντήσει μια καλή θέση στον τελικό! Φέτος στέλνει την Lucia Perez η οποία μας τραγουδά στα ισπανικά το Que Me Quiten Lo Bailao! Αδιάφορη για μία ακόμη χρονιά!








23 Ουκρανία: Φέτος η Ουκρανία στέλνει την πανέμορφη Mika Newton και μας τραγουδά το Angel! Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία μιας ζωγράφου που δημιουργεί με άμμο! 










24 Σερβία: Προ τελευταίο τραγούδι για απόψε είναι αυτό της Σερβίας που μας μεταφέρει στα 60's! Το κιτς σε όλο του το μεγαλείο από την Νina που μας τραγουδά το Coroban!










25 Γεωργία : Τελευταίο τραγούδι είναι αυτό της Γεωργίας με την Εldrine που μας ερμηνεύει το One More Day! Το τραγούδι αυτό δεν προοριζόταν για την Eurovision! Το πως βρέθηκε εδώ είναι μια άλλη ιστορία που δεν ξέρω να σας την πω! Ροκ ρυθμοί για το τέλος του διαγωνιστικού μέρους!










And the winner is... Azerbaijan!!!






Ευχαριστούμε που ήσασταν μαζί μας απόψε! See ya ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: