Pages

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Δεν το χάνει ούτε από τον Τσακ Νόρις...

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 78-66 τον Ολυμπιακό, κάνοντας το 2-0 και αγκαλιάζει τον τίτλο... Η εκπληκτική άμυνα στο τέταρτο δεκάλεπτο αλλά και η παρουσία των Μπατίστ, Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή γύρισαν ένα ματς που στο ημίχρονο φαινόταν... πολύ δύσκολο! O Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ίδιο άσχημα στο ΟΑΚΑ, όπως είχε ξεκινήσει στο ΣΕΦ. Με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να ξεκινάει τον Σπανούλη αντί του Τεόντοσιτς και τους πράσινους να μην βρίσκουν τον στόχο, για να μένουν πίσω στο σκορ στο 5' με 2-9.

Με 5/14 σουτ και 5 λάθη, οι πράσινοι βρέθηκαν νωρίς να κυνηγάνε στο σκορ (10-19 στο 9'), με τους Μπουρούση από κοντά και Μαυροκεφαλίδη με σουτ από τα έξι μέτρα, να έχουν πετύχει μαζί 12 πόντους και να κάνουν την ζημιά.

Η είσοδος του Μάριτς, τα σουτ του Νίκολας και η βελτίωση στην αμυντική προσπάθεια σε συνδυασμό με τον εκνευρισμό των ερυθρολεύκων, ξανάβαλαν τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι, που ισοφάρισε σε 22-22 στο 12'. Εκεί που φαινόταν ότι οι πράσινοι ισορροπούν το παιχνίδι, τα λάθη αλλά και η αστοχία ακόμα και στις βολές (0/4) έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους.

Ο Ολυμπιακός με ένα μικρό σερί 7-0 προηγήθηκε και πάλι με διαφορά ασφαλείας (26-33) με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να προσπαθεί να ξυπνήσει τους πράσινους, που ήταν πολύ χαλαροί για ένα τέτοιο ματς. Ο Καλάθης έδωσε λύσεις αλλά για πολύ λίγο... Το 33-35 έγινε 33-43 με τους ερυθρόλευκους να εκμεταλλεύονται τις 9/16 βολές του Παναθηναϊκού και με 4/8 τρίποντα να έχουν επιβάλλει τα "θέλω τους" στο παιχνίδι.

Τα καλά νέα για τον Παναθηναϊκό ήταν ότι μπήκε πολύ ζεστός στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και μόλις σε δύο λεπτά είχε κάνει το προβάδισμα του Ολυμπιακού να εξαφανιστεί, με τον Καλάθη, να είναι το κρυφό όπλο του Ομπράντοβιτς. Το σκορ έγινε 46-45 στο 22' και το ματς ξεκινούσε από την αρχή.

Ο ρυθμός ανέβηκε και αυτό ευνοούσε τον Παναθηναϊκό, με τις επιθέσεις να μεταφέρονται μέσα στην ρακέτα και για τις δύο ομάδες και τους Μπατίστ - Μπουρούση να σκοράρουν εκατέρωθεν.

Οι πράσινοι είχαν βελτιώσει την περιφερειακή τους άμυνα αλλά η ουσιαστική ανάκαμψη ήρθε από την βελτίωση της περιφερειακής τους... επίθεσης! Νίκολας και Φώτσης με 2/2 τρίποντα έκαναν το 58-53 στο 29' με τον Παναθηναϊκό να έχει για πρώτη φορά στον αγώνα τέτοιο προβάδισμα.

Η διαφορά δεν επέτρεπε λάθη και ο Παναθηναϊκός έχασε δύο φορές την ευκαιρία να εξασφαλίσει μεγαλύτερο αβαντάζ... Ο Ολυμπιακός με τον Σπανούλη να παίρνει πάνω του επιθέσεις και να ισοφαρίζει σε 60-60 στην έναρξη της δ' περιόδου.

Με συγκέντρωση και σοβαρότητα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κρατήσει τον Ολυμπιακό σε χαμηλό σκορ και παρά το ότι δεν εκμεταλλεύτηκε το ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν από νωρίς τέσσερα ομαδικά φάουλ, με τον Σάτο, τον Τσαρτσαρή αλλά και τον Διαμαντίδη πήρε την διαφορά που ήθελε.

Το σκορ έγινε 70-62, 4'30'' πριν το τέλος, με τους Νίκολας και Σάτο να παίζουν και ότι... δεν έπαιξαν στο ΣΕΦ και χρειαζόταν ίδια προσπάθεια στην άμυνα και κυρίως καθαρό μυαλό στην επίθεση για να γίνει το 2-0.

Αυτό ακριβώς και έγινε, με τους Τσαρτσαρή και Καλάθη να κάνουν την βρώμικη δουλειά και τον Διαμαντίδη να στέλνει την διαφορά στο +12 (74-62) δύο λεπτά πριν το τέλος!

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε, πίεσε σε όλο το γήπεδο και μείωσε σε 74-67, 70'' πριν το τέλος... Αλλά πλέον ήταν αργά...

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 25-24, 23-15, 18-8

Παναθηναϊκός: Τέπιτς, Μάριτς, Μπατίστ, Φώτσης, Σάτο, Νίκολας, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Βουγιούκας, Καλάθης, Μπόγρης, Καϊμακόγλου

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς, Γκόρντον, Σπανούλης, Πρίντεζης, Μπουρούσης, Κέσελι, Μαυροκεφαλίδης, Χαλπερίν, Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου, Έρτσεγκ, Τεόντοσιτς

ΠΡΑΣΙΝΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: