Pages

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Παραλία ώρα μηδέν! Χάσε 4 κιλά σε μια εβδομάδα...

Έφτασε το καλοκαίρι. Κατάφερες να κάνεις εκείνη τη δίαιτα που είχες υποσχεθεί στον εαυτό σου; Κατάφερες να συγκρατηθείς και να χάσεις εκείνα τα κιλάκια που σε ενοχλούν; Αν όχι, αν ανήκεις κι εσύ σε εκείνη την κατηγορία που τρέχουμε αλαφιασμένες τελευταία στιγμή να κάνουμε ό, τι προλάβουμε, σου έχουμε την τέλεια λύση! Ένα μενού αποτοξίνωσης ώστε να χάσεις 3-4 κιλάκια σε μία εβδομάδα!

Η Διαιτολόγος Διατροφολόγος Τίνα Αντωνίου σου δίνει ένα μενού 7 ημερών, αλλά και έξυπνες συμβουλές για να είναι το καλοκαίρι σου όσο πιο fit γίνεται.
"Αυτό που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι η σωστή ενυδάτωση. Αυξημένη κατανάλωση νερού, φρούτων και χυμών" επισημαίνει πάνω από όλα η κ. Αντωνίου.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΕΝΟΥ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ TLIFE ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΛΙΝΙΚΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΣΟΥΠΙΟΥ

THE TRICKS...
Πρωινό στη βεράντα: Μπαλκόνι ή βεράντα, με θέα ή χωρίς, ο καλός καιρός σε προδιαθέτει να ετοιμάσεις το πρωινό σου και να το απολαύσεις έξω. Μην είσαι φειδωλή. Ένας καφές δεν φτάνει για να απολαύσεις την αρχή της ημέρας. Το πρωινό θα πρέπει να περιλαμβάνει μια μερίδα γαλακτοκομικού και μια μερίδα δημητριακών. Μπορείς να τρως επιπλέον με το πρωινό σου και ένα με δύο φρούτα αντίστοιχα. Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα. Μην το ξεχνάς!

Ένα γεύμα την ημέρα! Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει καλό είναι να παίρνεις μόνο ένα πλήρες και μεγάλο γεύμα την ημέρα είτε αυτό είναι το μεσημέρι, είτε αν έχεις κανονίσει έξοδο ή φαγητό στο σπίτι με παρέα, το βράδυ. Αυτό θα περιλαμβάνει σίγουρα, ένα πιάτο σαλάτα εποχής, που μπορεί να συνοδεύεται με ψάρι ή θαλασσινά, με κρέας ή με κοτόπουλο. Από τις πρωτεΐνες ο οργανισμός θα πάρει τα απαραίτητα αμινοξέα για τη σύνθεση των ιστών και για τη συντήρηση του οργανισμού αντικαθιστώντας γενικά τις φθορές του.

Summer Snack Are here!
H Διαιτολόγος Διατροφολόγος προτείνει μια σειρά από σνακ για την πρώτη σου εμφάνιση στην παραλία:

- Τοστ με τυρί – γαλοπούλα, χαμηλά σε λιπαρά

- Ένα μικρό μπολ φρέσκα φρούτα κομμένα σαν σε φρουτοσαλάτα

- Παγωμένο τσάι χωρίς ζάχαρη

- Γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά με προσθήκη κάποιου μικρού εποχιακού φρούτου

- Μια μέτρια ποσότητα ανάλατων ωμών ξηρών καρπών

- Μια μπάρα και ένα φρέσκο φρούτο / ή ένα κουτάκι χυμό

- 1 μικρό παγωτό χαμηλό σε θερμίδες ή μια γρανίτα

Απόλαυσε τα σνακ χωρίς ενοχές και ξεκινώντας τρεις ώρες πριν ή μετά το κυρίως γεύμα. Ένας εξαιρετικός τρόπος να φέρεις σε ισορροπία τον μεταβολισμό σου και να "τιθασεύσεις" την πείνα σου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η υπερβολική κατανάλωση πρωτεϊνών και αμινοξέων μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, σε απώλειες ασβεστίου, σε βλάβες των νεφρών αλλά και σε παχυσαρκία. Αντιθετα, οι υδατάνθρακες, αποτελούν την βασική «καύσιμη ύλη».

TIPS ΓΙΑ SUMMER ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η Διαιτολόγος Διατροφολόγος Τίνα Αντωνίου σου δίνει έξυπνα tips για να καταφέρεις να παραμείνεις πιστή σε μια ισορροπημένη διατροφή.

1. Προτίμησε καθημερινά προϊόντα ολικής αλέσεως όπως ζυμαρικά, δημητριακά, ψωμί, αλλά και φρούτα και λαχανικά.

2. Ένα ποτήρι χυμός, (10-20) λεπτά πριν το γεύμα θα σε βοηθήσει να κάτσεις με ηρεμία στο τραπέζι χωρίς να σε διακατέχει αυτό το δυσάρεστο αίσθημα την άκρατης πείνας .

3. Προσπάθησε να αποφύγεις τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά, όπως είναι τα μαγειρευτά φαγητά, τα κόκκινα κρεατικά και τα τηγανητά. Και αυτό γιατί ο οργανισμός επιβαρύνεται ιδιαίτερα με τη διαδικασία της πέψης, και εμφανίζονται συμπτώματα δυσπεψίας, υπνηλίας, δυσφορίας και αυξημένης εφίδρωσης μετά το γεύμα.

4. Μην το παρακάνεις με αλκοόλ, καφέ και αναψυκτιά διότι έχουν διουρητική δράση, γεμίζουν με κενές θερμίδες (ζάχαρη) τον οργανισμό και εντείνουν ιδιαίτερα την κατάσταση αφυδάτωσής του.

5. Μην κάνεις απλά και μόνο ηλιοθεραπεία. Βόλει, ρακέτες ακόμη και περπάτημα στη παραλία είναι απαραίτητα. Ακόμη και η συνεχής κίνηση στο νερό είναι ευεργετική, ιδιαίτερα ενάντια στην κυτταρίτιδα. Η κίνηση μέσα στο νερό σε δυναμώνει, σφίγγει όλο το σώμα και γυμνάζει το στήθος, τη κοιλιά, τα χέρια, τα πόδια.

6. Work your way to clubbing: Ξεκίνα την νυχτερινή σου εξόρμηση με περπάτημα και φυσικά μην κάθεσαι με το ποτό στο χέρι και ακίνητη. Χόρεψε με την ψυχή σου και διασκέδασε. Μια έξυπνη παραγγελία σε ό, τι έχει να κάνει με το ποτό, καλό είναι το καθαρό αλκοόλ (και κυρίως κρασί ή μπύρα) και όχι κάποιο «γλυκό» ποτό, που θα περιέχει ζάχαρη!
tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: