Pages

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Νέο Kia Sportage

 Νέο Kia Sportage
Το νέο ευρωπαϊκό πρόσωπο της Kia αποτυπώνεται και στο Sportage 3ης γενιάς. Εντασσόμενο στην ολοένα και πιο δημοφιλή κατηγορία … των Crossover, το νέο Sportage έχει όλα τα προσόντα να πρωταγωνιστήσει, χτυπώντας τον ανταγωνισμό σε τομείς όπως η ποιότητα, ο εξοπλισμός, η άνεση, οι χώροι και η ασφάλεια. Σε κάθε περίπτωση, το νέο Sportage είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και πραγματικά δυναμικό σχεδιαστικά, δείχνοντας πως έχει όλα τα προσόντα για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την πολύ καλή θέση στην αγορά που είχε ο προκάτοχός του.

Οι ουδέτερες γραμμές του παρελθόντος έχουν δώσει τη θέση τους σε ευδιάκριτες φόρμες, τολμηρές λεπτομέρειες, φαρδιά 3η κολόνα και τονισμένη κλίση της οροφής, που δίνουν μια ιδιαίτερη δυναμική στο όλο σύνολο. Φυσικά, τίποτα δεν είναι τυχαίο μιας και επικεφαλής της σχεδιαστικής ομάδας που ανέλαβε το πρότζεκτ νέο Sportage ήταν ο πρώην αρχισχεδιαστής της Audi, Peter Schreyer. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό το εμπρόσθιο μέρος, χάρη στην τονισμένη μάσκα, αλλά και τα φώτα που τραβιούνται αρκετά και στο πλάι. Κάθε άλλο παρά αδιάφορο είναι το πίσω μέρος, με όμορφα φανάρια και με το παρμπρίζ να σχηματίζει ένα καλοδεχούμενο V στο κάτω μέρος του. Συνολικά, το Sportage κερδίζει τις εντυπώσεις, τη στιγμή που καταφέρνει να κρύψει τον όγκο του.

Το Sportage δεν είναι ένα μικρό αυτοκίνητο: το μήκος του ανέρχεται στα 4.440 χλστ. το πλάτος στα 1.855 και το ύψος στα 1.635 χλστ., τη στιγμή που το μεταξόνιο φθάνει στα 2.640 χλστ.

(+): Ποιότητα και συναρμολόγηση l Εξοπλισμός l Άνεση και ποιότητα κύλισης l Χώροι επιβατών – αποσκευών l Ελαστικότητα κινητήρα l Παθητική ασφάλεια
(-): Ελαφρύ τιμόνι l Κλίσεις στις στροφές
Εγγυήσεις: Μηχανικά μέρη: 7 έτη, Βαφή: 5 έτη, Αντιδιαβρωτική: 12 έτη, Οδική βοήθεια: 3 έτη.

Πηγή: autotrit,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: