Pages

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Στο στόχαστρο συνταξιούχοι - φαντάσματα

Ξεκινά από σήμερα, 2 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου η απογραφή...
των συνταξιούχων του ΙΚΑ. Ειδικότερα, οι συνταξιούχοι πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στο Πιστωτικό Ίδρυμα (Τράπεζα, ΕΛ.ΤΑ.) από το οποίο εισπράττουν τη μηνιαία σύνταξή τους ή εξωιδρυματικό επίδομα προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.



Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ, η διαδικασία αυτή είναι υποχρεωτική και αφορά όλους τους εν ζωή συνταξιούχους, οι οποίοι λαμβάνουν οριστική ή προσωρινή σύνταξη ή εξωϊδρυματικό επίδομα από το IKA-ETAM, ETEAM και τα ενταχθέντα Ταμεία ΤΑΠ-ΟΤΕ και ΤΑΠΙΛΤ, είναι δε μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας ή κάτοικοι εξωτερικού που πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου στην Ελλάδα.



Οι συνταξιούχοι που υποχρεούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία της φυσικής καταγραφής θα ενημερωθούν ατομικά με ενημερωτικές επιστολές (το περιεχόμενο των οποίων διαφοροποιείται στην περίπτωση που αυτοί δεν διαθέτουν ακόμα Α.Μ.Κ.Α.), οι οποίες συναποστέλλονται με το παρόν Γενικό έγγραφο. Ωστόσο, δεν είναι υποχρεωτική η φυσική καταγραφή κατά το τρέχον έτος για όσους καταστούν προσωρινοί ή οριστικοί συνταξιούχοι από το Σεπτέμβριο 2012. Η καταγραφή θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει ξεχωριστά για κάθε παροχή (κύρια, επικουρική σύνταξη ή εξωϊδρυματικό επίδομα).



real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: