Pages

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Alexart.com: Ξέρεις να αγαπάς;



Αγάπη. Μπορεί κάποιος να προσδιορίσει αυτό το συναίσθημα; Έρωτας, αγάπη συγγενική, αγάπη φιλική, αγάπη που προκύπτει από το μίσος και την αντιπάθεια. Υπάρχουν τόσες διαφορετικές μορφές.  

Ο άνθρωπος από τη φύση του είναι ένα ον περίεργο και περίπλοκο στη σκέψη. 
Βλέπεις να σου δίνουν αγάπη και την αρνείσαι, δίνεις αγάπη και την απορρίπτουν. Πληγώνεσαι, κλειδώνεις μέσα σε βαριά σίδερα την καρδιά σου δίχως να της αφήνεις επιλογές και κάθε τι καινούριο το προσπερνάς. Μπορεί όμως να συμβεί κάτι αναπάντεχο, κάτι που θα σε ταρακουνήσει, κάτι που θα γεμίσει πεταλούδες το στομάχι σου. Μην το απορρίψεις, μη στρέψεις αλλού το βλέμμα σου. Ευκαιρίες σαν αυτή η καρδιά σου δε θα έχει πολλές. Σου φωνάζει, θέλει να την προσέξεις, να συμμεριστείς την επιθυμία της να ελευθερωθεί και να ζήσει κάτι που αισθάνεται πως είναι μοναδικό. Αρχίζεις να συνειδητοποιείς πως χαμογελάς αφηρημένα, λειτουργείς σαν να είναι όλα τέλεια και δεν σε επηρεάζουν τα αρνητικά που συμβαίνουν γύρω σου. Είναι σαν να βρίσκεσαι σε άλλον κόσμο που σύννεφα δεν τόλμησαν να φανούν ποτέ στον ουρανό. 

Το σημαντικό στην αγάπη είναι να μπορείς να χαρίσεις την καρδιά σου χωρίς ανταλλάγματα, χωρίς χάρες. Το κάνεις γιατί αυτή είναι η ανάγκη που ξαφνικά γεννιέται μέσα σου. Έτσι αισθάνεσαι. Κάνεις ό, τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να υποστηρίξεις κάποιον και να τον κάνεις ευτυχισμένο. Μπορείς να δείξεις σε κάποιον ότι αξίζεις την αγάπη του; Αυτό γίνεται μόνο με πράξεις που καλλιεργούνται μέρα με τη μέρα μέσα από κάποια βασικά στάδια, όπως η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός.

 Ελευθέρωσε τις αισθήσεις και κάνε μια νέα αρχή. Όλοι μας αξίζουμε την χαρά και την ευτυχία. Να εκτιμάς οτιδήποτε έχεις και να είσαι ευγνώμων για αυτό. Αγάπα για να αγαπηθείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: