Pages

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Χρεοκόπησε το θρυλικό σιρκουί του Nürburgring

Χρεοκόπησε το θρυλικό σιρκουί του NürburgringΑπίστευτο κι όμως…γερμανικό

H Nürbrurgring GmbH, εταιρεία που ανήκει στο κρατίδιο Rheinland-Pfalz και έχει στην ιδιοκτησία της την πίστα του Nürburgring, υπέβαλε αίτημα χρεωκοπίας.

Η κρατική εταιρεία ήλπιζε ως πρόσφατα σε ένα πακέτο σωτηρίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ύψους 13 εκατ. ευρώ. Ωστόσο οι Υπηρεσίες για τον Ελεύθερο Ανταγωνισμό αρνήθηκαν να εγκρίνουν το σχέδιο και έτσι η ιδιοκτήτρια εταιρεία της ιστορικής πίστας αναγκάστηκε να δεχτεί αναγκαστική διαχείριση.

Παρότι τμήματα του «Ring» -όπως είναι γνωστή χαϊδευτικά η ορεινή πίστα- ήταν πολύ κερδοφόρα, τα τελευταία χρόνια σπαταλήθηκαν τεράστια ποσά για την κατασκευή ενός roller coaster (τραινάκι του τρόμου) που κρίθηκε επικίνδυνο για τους πολίτες και δεν λειτουργεί --και για την κατασκευή ενός τεράστιου εμπορικού κέντρου που όμως δεν έχει πελάτες και υπολειτουργεί.

Κατά τα άλλα η λειτουργία της πίστας θα συνεχιστεί, αφού οι διαχειριστές της θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν όσο υψηλότερη αξία μπορούν από τα κερδοφόρα τμήματα της εταιρείας. Και τελικά μεγάλο μέρος του κόστους της χρεωκοπίας θα το πληρώσουν οι πολίτες του κρατιδίου.

Η πολυεθνική ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young αποτιμά το ενεργητικό της εταιρείας στα 161,5 εκατ. ευρώ, τα χρωστούμενα όμως φτάνουν τα 529,5 εκατ. ευρώ.

Κατά πάσα πιθανότητα την πίστα θα αναλάβει κάποιος ιδιώτης επενδυτής --αν δεν ανατεθεί απευθείας στη δικαιοδοσία κάποιας άλλης κρατικής εταιρείας. Στο μεταξύ ανάμεσα στα πρώτα μέτρα εξωραϊσμού της για να γίνει ελκυστική προς τους πιθανούς επενδυτές, είναι η κοπή χιλιάδων νεκρών δέντρων που την περιβάλλουν.

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: