Pages

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Κερδοφόρα η περσινή χρονιά για τη Μπαρτσελόνα

Κερδοφόρα η περσινή χρονιά για τη ΜπαρτσελόναΤα 495 εκατ. ευρώ έφτασαν τα συνολικά έσοδα

Με 54 εκατομμύρια ευρώ κέρδος έκλεισε η περσινή χρονιά για την Μπαρτσελόνα. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «Marca» οι Καταλανοί παρά το γεγονός ότι δεν κέρδισαν ούτε το Champions League αλλά ούτε και το πρωτάθλημα Ισπανίας, ολοκλήρωσαν με θετικό πρόσημο οικονομικά τη σεζόν που πέρασε.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα ήταν η καλύτερη χρονιά οικονομικά για τους «μπλαουγκράνα». Τα συνολικά έσοδα ήταν 495 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 4,5% σε σύγκριση με την προπέρσινη σεζόν, ενώ από την άλλη τα έξοδα ήταν 441 εκατ.ευρώ.

Με αυτά τα νούμερα οι κυπελλούχοι Ισπανίας κατάφεραν να περάσουν στη σχετική λίστα ομάδες όπως οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Μίλαν και Άρσεναλ.

Ακόμη ο σύλλογος κατάφερε να μειώσει κατά 30 εκατ ευρώ το συνολικό του χρέος, σε 335 εκατ.

«Καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτό το επίτευγμα, χωρίς να έχουμε τόσες πολλές διαφημίσεις, χωρίς τη βοήθεια τρίτων και χωρίς να πουλήσουμε κάποιον παίκτη μας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος των οικονομικών του συλλόγου, Χαβιέ Φάους.

Και όλα αυτά παρόλο που ο σύλλογος δεν κατόρθωσε να κατακτήσει ούτε την κορυφή της Ευρώπης ούτε και αυτή της Ισπανίας. Από τη μια μεριά δεν αναγκάστηκε να πληρώσει τα μπόνους επίτευξης αυτών των στόχων αλλά δεν καρπώθηκε και τα μπόνους των χορηγών για το λόγο ότι δεν τα κατάφερε.

Εξάλλου είναι γνωστή η τακτική των «μπλαουγκράνα» να προωθούν ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία του συλλόγου και όχι τόσο να δαπανούν μεγάλα ποσά για πολλές μεταγραφές.

Πηγή: sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: