Pages

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Το πάρκο Πατησίων και Κύπρου συντηρείται

Το πάρκο Πατησίων και Κύπρου συντηρείταιΟ αγώνας των κατοίκων για να διασωθεί το λιγοστό πράσινο στην περιοχή

Καθαρίζουν, ποτίζουν και συντηρούν το πράσινο που σώθηκε και συμπληρώθηκε χάρη στις προσπάθειες των κατοίκων της περιοχής οι υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων. Ο λόγος; Το πάρκο που βρίσκεται επί των οδών Πατησίων και Κύπρου για το οποίο οι κάτοικοι των γύρω περιοχών έδωσαν μάχη ώστε να μην ανεγερθεί ο σταθμός αυτοκινήτων για το οποίο προοριζόταν.

Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, που ακύρωσε την οικοδομική άδεια για την ανέγερση σταθμού αυτοκινήτων και αυτή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, που κήρυξε τη δημοτική έκταση στη συμβολή των οδών Κύπρου και Πατησίων αναδασωτέα, καθώς και μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων να μην ασκηθεί προσφυγή κατ’ αυτής, οι Υπηρεσίες του Δήμου και με ομόφωνη απόφαση της 6ης Δημοτικής Κοινότητας κάνουν το αυτονόητο: καθαρίζουν, ποτίζουν και συντηρούν το πράσινο που σώθηκε και συμπληρώθηκε χάρη στις προσπάθειες των κατοίκων της περιοχής αναμένοντας και την οριστική ρύθμιση του θέματος από τους συναρμόδιους φορείς (ΥΠΟΜΕΔΙ – ΥΠΕΚΑ), που καθυστέρησε σημαντικά λόγω της πολύμηνης προεκλογικής περιόδου.

«Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι προσπαθούν να κάνουν αντιπολίτευση με θύμα το λιγοστό πράσινο της περιοχής», αναφέρουν άνθρωποι που εργάζονται στο δήμο Αθηναίων.

Πάντως, πρέπει να αναφερθεί ότι οι κάτοικοι έδωσαν και μεγάλο αγώνα ώστε να απομακρυνθούν οι έμποροι ναρκωτικών που μετέτρεψαν το πάρκο σε γκέτο…
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: