Pages

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Κ.ΤΖΑΒΑΡΑΣ: Δεν θα ξανακλείσει η Ακρόπολη λόγω καύσωνα

«Ήταν μια αυθαιρεσία από την πλευρά των συνδικαλιστών, κυρίως, όταν είχαν γνωστοποιηθεί...εγκαίρως, σε αυτούς από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, από τον Ιούνιο, οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα υπάρξει η διαδικασία για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κ. Τζαβάρας, σχετικά με την απόφαση των συνδικαλιστών να "κλείσουν" την Ακρόπολη προχθές το μεσημέρι λόγω καύσωνα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, μιλώντας στον Βήμα Fm πρόσθεσε:«Είχα, την ευκαιρία να καλέσω τους συνδικαλιστές στο γραφείο μου όπου δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και μπήκαν κάποιες βάσεις ώστε να μην επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο, έστω κι αν υπάρξουν ανάλογες συνθήκες μετεωρολογικές και, κυρίως, να μπει σε μια τάξη το θέμα. Γιατί και το Δημόσιο, θα πρέπει να το πω, ήταν σε αταξία απέναντι στις υποχρεώσεις που έχει προς τους εργαζόμενους».

Είπε πως έδωσε εντολή για προμήθεια κλιματιστικών στα φυλάκια ενώ σε ότι αφορά την απουσία ασθενοφόρου από το χώρο το τελευταίο διάστημα ανέφερε «άκουσα διάφορα ευτράπελα τα οποία δεν θέλω να τα αναφέρω, γιατί αν τα αναφέρω, αυτή την ιδέα που έχουμε για το Δημόσιο θα την κάνουμε ακόμη χειρότερη. Δηλαδή δε νοείται τώρα να λένε ότι δεν πηγαίνει το ασθενοφόρο στην Ακρόπολη επειδή δεν έχουμε λεφτά για τα καύσιμα. Αυτό είναι κάτι που στις πιο δύσκολες στιγμές της οικονομικής κρίσης όχι μόνο το δημόσιο δεν το κολακεύει, αλλά και μας σαν λειτουργούς του Δημοσίου θα πρέπει να μας κάνει να ντρεπόμαστε».
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: