Pages

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Ισπανία ετοιμάσου, έρχεται η σειρά σου!

Ισπανία ετοιμάσου, έρχεται η σειρά σου!Αναδρομή στις ελληνοϊσπανικές κόντρες από το 1985 μέχρι σήμερα

Εκδίκηση από την Ισπανία για τον χαμένο τελικό του 2007, αλλά και για όσες φορές της έχει στερήσει στο παρελθόν τη χαρά της κατάκτησης ενός τίτλου, επιζητεί η Εθνική Νέων του Κώστα Τσάνα στον σημερινό τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το sport-fm.gr κάνει flash-back στις ελληνοϊσπανικές κόντρες και σας τις παρουσιάζει.

1985 Eλλάδα-Ισπανία 0-0 (4-3 πέναλτι) Ημιτελικά


Η Εθνική παίδων αντιμετώπισε στον ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξήχθη στην Ουγγαρία, τους Ίβηρες και ήταν η μοναδική φορά που φύγαμε με το χαμόγελο στα χείλη σε μια τελική φάση αντιμετωπίζοντάς τους. Μετά από ένα "στείρο" στην κανονική διάρκεια παιχνίδι, ο ημιτελικός οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι Έλληνες διεθνείς ήταν πιο ψύχραιμοι, επικράτησαν με 4-3 και κέρδισαν το εισιτήριο για τον τελικό. Εκεί βέβαια γνώρισαν τη συντριβή από τη Σοβιετική Ένωση με 4-0.

1991 Ελλάδα-Ισπανία 0-1 Ημιτελικά

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων που διεξήχθη στην Ελβετία η εθνική ομάδα αντιμετώπισε και πάλι στην ημιτελική φάση τους «φούριας ρόχας». Αυτή τη φορά όμως ήταν οι Ισπανοί που χαμογέλασαν αφού κατάφεραν να μας κερδίσουν με 1-0 και να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στον τελικό. Η Εθνική μας τελικά κατετάγη τρίτη αφού κέρδισε με 5-4 στα πέναλτι τη Γαλλία (1-1 κανονική διάρκεια), ενώ η Ισπανία κατέκτησε τελικά την κούπα κερδίζοντας με 2-0 τη Γερμανία.

1998 Ισπανία- Ελλάδα 1-0 Τελικός


Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ελπίδων που διεξήχθη στη Ρουμανία το ραντεβού μας με τους Ισπανούς δόθηκε στον τελικό της διοργάνωσης. Εκεί δυστυχώς με ένα γκολ του Ιβάν Πέρεζ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα του Γιάννη Κόλλια δεν κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο. Πολλοί από αυτούς που πήραν μέρος σε εκείνη τη διοργάνωση αποτέλεσαν βασικά στελέχη της Εθνικής ανδρών όπως οι: Kαραγκούνης, Μπασινάς, Δέλλας, Γκούμας, Ελευθερόπουλος κ.α. σε μια πολύ καλή φουρνιά νέων Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

2007 Ισπανία-Ελλάδα 1-0 Τελικός


Το 1-0 έχει αναδειχθεί το αγαπημένο σκορ των Ισπανών όταν μας κερδίζουν στις μικρές ηλικίες και ταυτόχρονα οι ίδιοι σε «κακό δαίμονα» της εθνικής μας. Αυτή τη φορά ο αγώνας διεξήχθη στο Λιντς της Αυστρίας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων για ηλικίες κάτω των 19. Το γκολ του Ντάνιελ Παρέχο στέρησε από την ομάδα του Νίκου Νιόπλια τη δυνατότητα να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, σε μια διοργάνωση που η Εθνική μας «έκλεψε την παράσταση». Οι παίκτες που ξεχώρισαν από την ελληνική ομάδα ήταν, μεταξύ άλλων, οι Παπασταθόπουλος, Δημούτσος, Νίνης, Μήτρογλου, Σιόβας, Κουτσιανικούλης.

2012 Ελλάδα-Ισπανία 1-2 Φάση των ομίλων


Στην πρεμιέρα του ομίλου στη φετινή διοργάνωση στην Εσθονία η Ελλάδα βρέθηκε και πάλι αντιμέτωπη με την Ισπανία. Το συγκρότημα του Κώστα Τσάνα δεν ξεκίνησε καλά στο πρώτο ημίχρονο και έμεινε πίσω στο σκορ με 2-0 με γκολ του Χεσέ Ροντρίγκες στο 30' και του Ντερίκ Οσεντέ στο 40'. Στο δεύτερο ημίχρονο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ανέβασε θεαματικά την απόδοσή του, μείωσε με σουτ του Διαμαντάκου στο 66' σε 2-1, δίνοντας προσωρινά ελπίδες στην εθνική μας, καθώς αυτό δεν ήταν αρκετό για την ανατροπή.

Πηγή: sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: