Pages

Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Σκληρή απάντηση Σαμαρά σε Τσίπρα για την δήλωση μετάνοιας: Σύνελθε! Κάνεις το παν για να μην σχηματισθεί κυβέρνηση!


- "O κ. Τσίπρας αυτό θέλει; Έξοδο από το ευρώ; Γιατί δεν το λέει ευθέως, όπως κάνει το ΚΚΕ;"
- Σκληρή απάντηση από ανακοίνωση του ΚΚΕ για την πρόταση του Τσίπρα
- "Αλέξη σε στηρίζω να κάνεις κυβέρνηση" του είπε νωρίτερα ο Κουβέλης
- ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ
- Οικολόγοι Πράσινοι: Περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σκληρή ήταν η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος νωρίτερα ζήτησε επι της ουσίας δήλωση μετάνοιας από τον Πρόεδρο της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ και να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους στις εγγυητικές επιστολές που είχαν στείλει στους δανειστές μας.

Ο κ.Σαμαράς κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι κάνει το παν για να μην σχηματισθεί κυβέρνηση και ότι δεν έχει διάθεση να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδας. "Αυτά που προτείνει", είπε, "μεταξύ των οποίων ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, οδηγούν σε έξοδο από το ευρώ".
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η κα Παπαρήγα από το τηλέφωνο δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει λόγος συνάντησης άρα και λένε όχι σε ένα ενδεχόμενο συνεργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ Α. ΤΣΙΠΡΑ

ΑΛΕΞΗ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μια έμμεση απάντηση σε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας την ώρα που παραλάμβανε την διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον Κ.Παπούλια έδωσε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.
Ενώ ο κ.Τσίπρας είπε ότι θα είχε περισσότερες πιθανότητες για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αν είχαμε έναν διαφορετικό εκλογικό νόμο ή έπαιρνε περισσότερες ψήφους, η προτροπή του κ.Κουβέλη ήταν σαφής: Σε στηρίζω. Μπορείς να κάνεις κυβέρνηση.

Η συνάντησή τους κράτησε 45 λεπτά. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε ότι είπε στον Αλέξη Τσίπρα, ότι έχει τη δυνατότητα, αρκεί, να το θέλει, να προχωρήσει σε κυβέρνηση αριστεράς με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ και με ευρύτερη κοινοβουλευτική νομιμοποίηση. Σημειώνεται ότι ο Φώτης Κουβέλης κάνει λόγο για στήριξη της ΔΗΜΑΡ σε αριστερή κυβέρνηση και όχι για συμμετοχή του κόμματός του στην κυβέρνηση.

Σημείωσε ότι κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να διαχειριστεί την διερευνητική εντολή στο όνομα της κοινωνίας, που ζητάει λύση και επανέλαβε την θέση της ΔΗΜΑΡ για συγκρότηση κυβέρνησης που θα έχει ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση και θα ενσωματώνει το σαφές μήνυμα των εκλογών, ότι η κοινωνία και η χώρα δεν μπορούν να πορευθούν με την πολιτική που καταδικάστηκε από τους πολίτες.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε τη θέση του για απαγκίστρωση από το Μνημόνιο και παραμονή της χώρας στο ευρώ, αξιοποιώντας και το ευνοϊκότερο ευρωπαϊκό πλαίσιο που διαμορφώνεται και πρόσθεσε ότι το κόμμα του, με τη θέση αυτή συμβάλλει ώστε να υπάρξει κυβέρνηση και να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές.


Στις 17.30 ο κ.Τσίπρας είδε τους Οικολόγους Πράσινους
Η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννα Κοντούλη δήλωσε ότι ζητάει εξειδικευμένες προτάσεις και όχι μόνο όχι για να επιτευχθεί μετεκλογικη συνεργασία. Όπως τόνισε η κα Κοντούλη δεν μπορούμε να κρυβόμαστε μόνο πίσω από ένα πλαίσιο που να λέει μόνο αντιμνημόνιο, καθώς όπως σημειώνει έχουν οι Οικολόγοι τον δικό τους οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση. 

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν την κουλτούρα του διαλόγου και "περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να εξειδικεύσει τις προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και τη σωτηρία της χώρας.

Ζήτησε δήλωση μετάνοιας - Έθεσε άξονες για τον διάλογο

Ξεκάθαρος για το θέμα των συνεργασιών εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην δήλωσή του από την Βουλή μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου έλαβε και την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. 

Ο κ.Τσίπρας είπε ότι μοναδική περίπτωση να συνεργασθούν Σαμαράς και Βενιζέλος μαζί του είναι:"Αν έχουν μετανοιώσει για τις καταστροφικές τους επιλογές, να στείλουν μέχρι αύριο επιστολή στην ΕΕ ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις τους για πιστή εφαρμογή του «βάρβαρου» -όπως το χαρακτήρισε- προγράμματος του δευτερου μνημονίου."

"Η λαϊκή ετυμηγορία καθιστά άκυρο το μνημόνιο και τις εγγυητικές επιστολές των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου", τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και παρουσίασε πέντε άξονες συζήτησης για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Οι άξονες διαλόγου, όπως τους παρουσίασε ο κ. Τσίπρας έχουν ως εξής:
- Αμεση ακύρωση εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου και ειδικότερα περικοπών μισθών –συνταξεων

- Ακύρωση νόμων που καταργούν στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα (μετενέργεια)

- Προώθηση άμεσων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα (αλλαγή εκλογικού νόμου, καθιέρωση απλής αναλογικής, κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών)

- Δημόσιο έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα. Ζήτησε να δοθεί τώρα στη δημοσιότητα η έκθεση της ΒlackRock

- Δημιουργία διεθνούς επιτροπής λογιστικού έλεγχου για να διερευνηθεί το επαχθές του ελληνικού χρέους

Με αυτούς τους άξονες προσερχόμαστε σε συζήτηση ουσιαστική και ειλικρινή, ανέφερε ο κ. Τσίπρας και κλείνοντας ξεκαθάρισε:

«Εμάς δεν μας αφήνει αδιάφορους το αν θα κυβερνηθεί η χώρα, πρωτίστως όμως μας απασχολεί προς ποια κατεύθυνση θα κυβερνηθεί η χώρα, αν θα σεβαστούμε την λαϊκή ετυμηγορία». 

Αύριο Τετάρτη ο κ.Τσίπρας θα δει:
- Στις 5 το απόγευμα τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.
- Στις 6 το απόγευμα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο.
- Στις 7 το απόγευμα τον πρόεδρο της Ν.Δ., Αντ. Σαμαρά.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: