Pages

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Πώς ξεπέρασε η Μαίρη Συνατσάκη τα «κόμπλεξ» με το σώμα της!!!


Η γλυκιά παρουσιάστρια του Mega και του Mad εκτός από το ταλέντο και την αμεσότητα που την διακρίνουν , διαθέτει και ένα
πολύ γυμνασμένο σώμα που το έχει προβάλει αρκετές φορές μέσα από φωτογραφίσεις αλλά και με τον χορό της στο τελευταίο επεισόδιο του «Dancing with the Stars». Εκεί που κλήθηκε να δοκιμάσει την τύχη της και σε ένα cha cha εντυπωσιάζοντας κοινό και κριτές. Όπως έχει δηλώσει , οι σπουδές της στην ψυχολογία αλλά και η ψυχανάλυση που κάνεί απο τα 19 της χρόνια, την έχουν βοηθήσει να ξεπεράσει τις εμμονές που είχε με το σώμα της και την διατροφή της, ώστε να μην τρώει μόνο ότι δεν παχαίνει ψυχαναγκαστικά αλλά και να αγαπάει το σώμα με τις ατέλειες του. Στο παρελθόν είχε μια ελαφρά διαταραγμένη εικόνα σώματος, που παρότι ήταν αδύνατη την έκανε να θέλει να αδυνατίσει και άλλο. Σήμερα η Μαίρη, έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα κόμπλεξ που είχε με το σώμα της, να αγαπήσει τις ατέλειες της και να προσέχει σε λογικά πλαίσια την διατροφή της επιτρέποντας στον εαυτό της και μικρές ατασθαλίες όπως cupcakes που τους έχει ιδιαίτερη αδυναμία. Η διατροφολόγος και συνεργάτιδά μας Σοφία Παπικινού μας εξηγεί:
«Γενικότερα, οι γυναίκες μπορούν να γίνουν «θύματα» μιας ανορθόδοξης διατροφικής συμπεριφοράς. Συγκεκριμένα η διαταραγμένη εικόνα σώματος όπως χαρακτηρίζεται, εμφανίζεται συνήθως σε γυναίκες την περίοδο της εφηβείας ή σε γυναίκες με χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση που προέρχονται κυρίως από ανώτερα μορφωτικά και οικονομικά κοινωνικά στρώματα. Στις περιπτώσεις αυτές , η παθούσα βλέπει το σώμα της παχύτερο από ότι είναι και προσπαθεί διαρκώς να αδυνατίσει κάνοντας εξαντλητικές δίαιτες που μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση ακόμη και νευρικής ανορεξίας. Σε περίπτωση λοιπόν που κάποιο συγγενικό ή φιλικό σας πρόσωπο διαπιστώσετε πως έχει διαταραγμένη εικόνα σώματος, καλό είναι να τον συμβουλέψετε να απευθυνθεί σε κάποιο ειδικό Διατροφολόγο ή ψυχολόγο πριν η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου».

gossip-tv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: