Pages

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Α. Σαμαράς: «Η νίκη της ΝΔ τρομάζει»




Με βολές εναντίον του ΠΑΣΟΚ αλλά και του Π. Καμμένου άρχισε τον προεκλογικό του αγώνα στην περιφέρεια ο Πρόεδρος της ΝΔ.


Μιλώντας στην Αρτά ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε πως στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία. «Η νίκη τρομάζει πολλούς γιατί θα αλλάξουν πολλά και δεν το θέλουν ζητώ την δύναμη να μπορέσουμε να το κάνουμε. Όσοι μεγαλύτερη δύναμη μου δώσετε τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα έχω για να διαπραγματευτώ με τους δανειστές. Άλλοι σας κορόιδεψαν όχο εγώ» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Επιτέθηκε προσωπικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο τον οποίο χαρακτήρισε συνένοχο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ «Τι να το κάνω που σήμερα ο κ. Βενιζέλος παραδέχεται σήμερα ότι έγιναν «εγκληματικά λάθη» από το ΠΑΣΟΚ. Στα λάθη αυτά εκείνος ήταν μέτοχος! Ήταν μέσα στην κυβέρνηση και τα στήριζε. Εγώ ήμουν απέναντι. Τους προειδοποιούσα να μην τα κάνουν…»

Στο στόχαστρο του Αντώνη Σαμαρά βρέθηκε και ο Πάνος Καμμένος τον οποίο κατηγόρησε ότι ποντάρει στην απελπισία των πολιτών «Ποντάρουν και τοκίζουν στην απελπισία του κόσμου. Δεν προτείνουν τίποτε. Δεν δίνουν καμίαν απάντηση σε κανένα ερώτημα. Δεν έχουν πολιτική πρόταση για ο,τιδήποτε. Απλώς πολεμούν τη Νέα Δημοκρατία. Προσπαθούν να της κόψουν δύναμη τώρα που προηγείται. Δεν τους νοιάζει η Ελλάδα. Δίνουν «φιλί ζωής» στο ΠΑΣΟΚ που καταρρέει…Όλοι τους σχεδόν ενώ ψήφισαν τον περασμένο Νοέμβριο την κυβέρνηση «ειδικού σκοπού», δηλαδή την κυβέρνηση που θα έκανε το κούρεμα, την κυβέρνηση Παπαδήμου. Κι όταν ήλθε η ώρα να γίνει το κούρεμα…άλλαξαν γνώμη και το καταψήφισαν!
Προσέξτε: Κάνουν ό,τι μπορούν να μας σπρώξουν σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, την ώρα που καταγγέλλουν τη συγκυβέρνηση».

Για τα μέτρα του Ιουνίου ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε πως με την μείωση των δημοσίων δαπανών θα αποφευχθούν οι περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

«Σπατάλη θα κόψουμε. Κι υπάρχει πολλή σπατάλη. Πάνω από 18 δισεκατομμύρια περικοπές σπατάλης είχαμε εντοπίσει από πέρσι, χωρίς να αγγίξουμε μισθούς και συντάξεις. Αυτό κάποιοι δεν το πίστευαν τότε. Τώρα αλλάζουν γνώμη. Όταν βλέπουν τι «πάρτυ» γίνεται στο σπάταλο κράτος….
Θα παλέψουμε για να μην υπάρξουν νέες οριζόντιες περικοπές. Γιατί χειροτερεύουν την ύφεση και μεγαλώνουν το έλλειμμα.»

Επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για την ενίσχυση των κατώτερων συντάξεων αλλά και την επιστροφή των πολυτεκνικών επιδομάτων. «Να αποκαταστήσω τις πολύ χαμηλές συντάξεις που κόπηκαν. Να αποκαταστήσω τα πολυτεκνικά επιδόματα που κόπηκαν. Και να δώσω το εξισωτικό επίδομα στους κτηνοτρόφους. Συνολικό κόστος 550 εκατομμύρια. Αυτό είναι όλο! Είναι το πρώτο που θα ζητήσω να τροποποιήσουμε».



Τέλος τα βουλευτικά αυτοκίνητα
Ο Πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε πως τα αυτοκίνητα των βουλευτών θα είναι ιδιωτικά.«Αλλά και τέρμα τα ειδικά αυτοκίνητα για τους Βουλευτές. Περνάμε δύσκολες ώρες. Βγαίνω βουλευτής από το 1977. Τότε δεν υπήρχαν τέτοια προνόμια. Και η δημοκρατία λειτουργούσε μια χαρά… Το παράδειγμα της λιτότητας και της σύνεσης θα το δώσουμε πρώτοι εμείς».


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: