Pages

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Εξαρθρώθηκε η σπείρα των ληστών με τα Καλάσνικοφ

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση που...
εμπλέκεται σε τέσσερις ένοπλες ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, με τη χρήση καλάσνικοφ και πιστολιών... εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν δεκαπέντε μέλη της, 20 έως 35 ετών, μεταξύ των οποίων και το ηγετικό στέλεχος.

Η οργάνωση συστήθηκε το Νοέμβριο του 2011, με σκοπό τη διάπραξη ενόπλων ληστειών με τη χρήση βαρέου οπλισμού που κατείχαν, εκβιασμών αλλά και την εμπορία ναρκωτικών. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση:

• Βραδινές ώρες της 03-12-2011 μπήκαν σε μονοκατοικία στην περιοχή της Νεοχωρούδας, ιδιοκτησίας 47χρονου ημεδαπού και ακινητοποίησαν την κόρη του. Στη συνέχεια, με την επιστροφή του 47χρονου στο σπίτι, τον ακινητοποίησαν και με την απειλή δύο πιστολιών και τη χρήση σωματικής βίας έκλεψαν το χρηματικό ποσό των 12.000 Ευρώ και διάφορα κοσμήματα. Στη συνέχεια εκβίασαν την οικογένεια, απαιτώντας να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ.

• Πρώτες πρωινές ώρες της 19-01-2012, μπήκαν σε μπαρ στην περιοχή της Σταυρούπολης και με την απειλή πυροβόλων όπλων (τρία KALASHNIKOV και ένα πιστόλι) έκλεψαν από τέσσερις υπαλλήλους και πελάτες του καταστήματος 1.680 ευρώ και προσωπικά τους αντικείμενα.

• Ξημερώματα της 08-02-2012 μπήκαν σε μπαρ στην περιοχή της Άνω Ηλιούπολης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, όπου με την απειλή δύο πολεμικών τυφεκίων τύπου KALASHNIKOV και ενός πιστολιού και με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και προσωπικά αντικείμενα των παρευρισκομένων.

• Πρωινές ώρες της 19-02-2012, κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στην Εγνατία οδό (πλησίον κόμβου Ασπροβάλτας), προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, προσέγγισαν και ακινητοποίησαν φορτηγό το οποίο οδηγούσε 51χρονος, με συνεπιβάτη τον 48χρονο ιδιοκτήτη του φορτηγού. Με την απειλή KALASHNIKOV και με τη χρήση σωματικής βίας έκλεψαν συνολικά 24.800 ευρώ. Για τη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν αυτοκίνητο, που είχαν κλέψει την 16-02-2012 από την περιοχή της Σταυρούπολης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 1 κιλού και 380 γραμμαρίων καθώς και το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα, ένας εκ των συλληφθέντων ηλικίας 29 ετών, συμμετείχε σε ανθρωποκτονία (με σκοπό τη ληστεία) σε βάρος ηλικιωμένων, που διαπράχθηκε την 26-06-2011 στη Βέροια Ημαθίας.

24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: