Pages

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Υεμένη: Με αμείωτη ένταση οι συγκρούσεις με την αλ Κάιντα



Δεκάδες ισλαμιστές μαχητές σκοτώνονται καθημερινά σε συγκρούσεις με τον στρατό , όπως
ανακοινώνει το υπουργείο Άμυνας της Υεμένης, χωρίς ωστόσο να δίνει πληροφορίες για απώλειες στρατιωτικών.

Ο στρατός της Υεμένης προέλασε -συνεχίζοντας τις επιχειρήσεις εναντίον μαχητών οργάνωσης η οποία συνδέεται με την αλ Κάιντα- στο νότιο τμήμα της χώρας κοντά στην πόλη Ζιντζιμπάρ, σκοτώνοντας 18 εξ αυτών, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, οι μαχητές απωθήθηκαν χθες από αρκετές θέσεις κοντά στην Ζιντζιμπάρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Αμπιάν, προπύργιο της Άνσαρ αλ Σαρία ("Υποστηρικτές της Ισλαμικού Νόμου"), οργάνωσης η οποία θεωρείται ότι πρόσκειται στην αλ Κάιντα.

Την Πέμπτη, το υπουργείο είχε ανακοινώσει ότι έξι μαχητές σκοτώθηκαν στην Ζιντζιμπάρ και επτά στη Λόντερ, άλλη μια πόλη της επαρχίας Αμπιάν. Πάνω από 220 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί αφότου οι κυβερνητικές δυνάμεις κλιμάκωσαν τις επιθέσεις τους εναντίον των εξτρεμιστών την περασμένη εβδομάδα.

Η Υεμένη βρέθηκε σε κατάσταση χάους μετά το ξέσπασμα, πριν από ένα χρόνο, εξέγερσης εναντίον του πρώην προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ η οποία οδήγησε τελικά στην παραίτησή του.

Ο νέος πρόεδρος Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του δεσμευόμενος να πολεμήσει την αλ Κάιντα, αντιμετωπίζει επίσης ένοπλες εξεγέρσεις από σιίτες αντάρτες στο βορρά και αυτονομιστές στο νότο.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: