Pages

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Στα είκοσι του έχει σώμα... 160 ετών!

Στα είκοσι του έχει σώμα... 160 ετών!Μόλις είκοσι χρονών είναι ο Dean Andrews αλλά το σώμα του είναι σώμα άνδρα…
 160 ετών! Ο Dean πάσχει από προγηρία Hutchinson-Gilford, μία νόσο που κάνει το κορμί του να γερνά οκτώ φορές ταχύτερα από το κανονικό.
Μόνο τέσσερις άνθρωποι στη Βρετανία πάσχουν από προγηρία και 74 σε όλο τον κόσμο. Ο Dean είναι ο δεύτερος γηραιότερος επιζών της νόσου.
Ο 20χρονος αποφάσισε να αφηγηθεί την ιστορία του ελπίζοντας να δώσει έμπνευση και σε άλλους ανθρώπους που πάσχουν από τη συγκεκριμένη ασθένεια.
«Δεν άφησα ποτέ την κατάσταση αυτή να με καθηλώσει. Πάντα προσπαθούσα να κάνω ό,τι και οι άλλοι ακόμα κι αν αποτύγχανα. Τουλάχιστον είχα προσπαθήσει», λέει, «η οικογένειά μου με στηρίζει και οι φίλοι μου το ίδιο. Είμαι πολύ τυχερός γιατί κάνουν ό,τι μπορούν για να με κάνουν χαρούμενο».
Ο Dean έχει μάθει να οδηγεί, έχει αρραβωνιαστεί, έχει χτυπήσει τέσσερα τατουάζ και επιχείρησε να σπουδάσει μηχανικός αυτοκινήτων αλλά αναγκάστηκε να παρατήσει τη σχολή του καθώς λόγω του μικρού του μεγέθους δεν έφτανε να σκύψει πάνω από το καπό του αυτοκινήτου…
Έχει όμως ήδη διαψεύσει τα προγνωστικά καθώς όταν διαγνώστηκε με προγηρία σε ηλικία 7 ετών, οι γιατροί είπαν στη μητέρα του πως δεν θα ζούσε παρά μόνο ως την αρχή της εφηβείας του.
Δεκατρία χρόνια πριν η νόσος δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστή και αρκετοί γιατροί δεν την είχαν ακούσει καν…
Η μητέρα του Dawn θυμάται πως είχε παρατηρήσει από όταν ο Dean ήταν έξι μηνών πως ήταν μικρότερος από ό,τι θα έπρεπε και φορούσε ρούχα για παιδιά έως τριών μηνών. Αλλά οι γιατροί της είπαν τότε να μην ανησυχεί.
Πέρασαν αρκετά χρόνια για να κάνει ένας γενετιστής τη σωστή διάγνωση.
«Δεν ήξερα πώς να του το πω», προσθέτει. «Του είπα μόνο πως έχει ένα πρόβλημα ανάπτυξης». Η Dawn ζει στο Μπέρμιγχαμ με τον Dean, τον σύζυγό της Wayne και τα υπόλοιπα παιδιά της, τη 15χρονη Sophie, τον 12χρονο Lewis, 23χρονό Nathan και την ανιψιά της Annabel Timby.
Με τον πατέρα του Dean η Dawn έχει χωρίσει εδώ και χρόνια. «Είμαστε πολύ περήφανοι για όσα έχει κάνει ο Dean αλλά λυπούμαστε και για όσα χάνει. Προσπαθούμε να κάνουμε όσο καλύτερο γίνεται το χρόνο που έχει, για να είναι χαρούμενος…».





24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: