Pages

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Alexart.com:Ξέρεις ποιόν έχεις δίπλα σου;

Μου είναι δύσκολο να πιστέψω κάποιες φορές πως κάποιος μπορεί να πληγώσει τους φίλους του. Τους πραγματικούς του φίλους. Γιατί γνωστούς όλοι έχουμε, αλλά αυτοί που νοιάζονται πραγματικά για εμάς, μας χαμογελάνε και το εννοούν, ανοίγουν την ψυχή τους και στέκονται βράχοι αναλλοίωτοι στο πέρασμα του χρόνου είναι λίγοι. Γιατί να θες να προδώσεις κάποιον «δικό σου»; Αν τον προδώσεις τότε σίγουρα δεν αξίζεις να λέγεσαι «φίλος».

Τόσες και τόσες ιστορίες έχω ακούσει για άτιμες φιλίες, για κοροϊδία… Ποιός ξέρει πώς μπορείς να αποδείξεις σε κάποιον ότι είσαι αντάξιος της εμπιστοσύνης του; Τι μπορεί να οδηγήσει κάποιον να φερθεί με τον χειρότερο τρόπο σε ανθρώπους που θεωρούν τη φιλία ως αδερφική σχέση; Δυστυχώς πολλές φορές όταν συγκρούονται τα συμφέροντα κάποιος ξεχνάει τι σημαίνει να είσαι φίλος. Είτε αυτό είναι, από το πιο απλό, τα μαθήματα, είτε είναι στη “μέση” άνδρας/γυναίκα ή ενδεχομένως κάποια δουλειά. Μπορεί να είναι οτιδήποτε.

Η ζήλεια είναι ένα πολύ άσχημο συναίσθημα που μπορεί να σου τρώει όλο το κορμί και να σου αφήνει την πιο πικρή γεύση. Στο τέλος ίσως να καταλήγει και σε μίσος. Γιατί όμως; Αφού όλοι είμαστε μοναδικοί και ο καθένας μπορεί να καταφέρει κάτι καλό για τον εαυτό του με δίκαιο τρόπο. Υπάρχουν ορισμένοι που βλέπουν τους υπόλοιπους ανταγωνιστικά σε υπερβολικό βαθμό, ακόμη και τους καλύτερούς τους φίλους. Είναι λυπηρό.

Αν ανακαλύψεις πως κάποιος προσπαθεί να επωφεληθεί από εσένα και κυρίως να σε εκμεταλλευτεί και να σε “ποδοπατήσει” με τον πιο αισχρό τρόπο, δηλαδή να προσποιείται τον φίλο ή την φίλη και να σε χτυπήσει πισώπλατα, τότε ξέρεις πιο είναι το σωστό να πράξεις. Δεν χρειάζεσαι τέτοιους φίλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: