Pages

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

«Πάγωσε» η χώρα - Στους μείον 15 το Νευροκόπι



Το δριμύ ψύχος και το πολικό κύμα από τη Σιβηρία επηρεάζει για δεύτερη συνεχόμενη μέρα την χώρα και θα κρατήσει μέχρι και την Πέμπτη. Η παγωνιά και χιονοπτώσεις - ακόμα και σε πεδινές περιοχές- θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας ενώ το κρύο θα είναι ακόμα πιο τσουχτερό εξαιτίας των πολύ θυελλωδών ανέμων, που στο Αιγαίο θα φτάνουν ακόμα και τα 9 μποφόρ.

Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στην Εύβοια, ενώ από το απόγευμα ενδέχεται πρόσκαιρα να ενταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Πολύ ισχυρός παγετός θα εκδηλωθεί στα ηπειρωτικά που στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός.

Κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας

Tαλαιπωρία για τους επιβάτες του πλοίου «Θάσος 6» 

Κανονικά η κυκλοφορία στην Β.Ελλάδα

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί



Η θερμοκρασία θα πέσει ακόμα περισσότερο και θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -15 έως 2 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -6 έως 2, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -5 έως 4 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από -5 έως 2 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου και του Ιονίου από 2 έως 6 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 9 με 10 βαθμούς Κελσίου.

Αττική Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 2 βαθμούς αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, ενισχυμένοι πρόσκαιρα στο Νότιο Ευβοϊκό σε πολύ θυελλώδεις.

Πλάνα από την Πάρνηθα χωρίς ήχο



Θεσσαλονίκη


Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης κυρίως στα δυτικά, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 0 βαθμούς. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Ίδιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Τετάρτη, με χιόνια και θερμοκρασίες υπό το μηδέν σε ολόκληρη της χώρα.



Λόγω των θυελλωδών ανέμων, από χθες το απόγευμα ισχύει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Κανένα δρομολόγιο πλοίου δεν πραγματοποιείται για τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, το βορειοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: