Pages

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Εξοντώνουν με φόλες σπάνια πουλιά και αλεπούδες!

Νεκροί αετοί και γεράκια... Καίρια πλήγματα στην πανίδα του Νέστου έχουν προκαλέσει άγνωστοι ασυνείδητοι που σκορπίζουν δηλητηριασμένα δολώματα στο Δέλτα Βιστωνίδας- Ισμαρίδας, με αποτέλεσμα να εξολοθρεύουν σπάνια αρπακτικά πουλιά τα οποία κινδυνεύουν άμεσα με εξαφάνιση! 

Μέσα σε ένα 24ωρο, άνδρες των δασαρχείων Σταυρούπολης και Ξάνθης και του Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα ανακάλυψαν στα Στενά Νέστου νεκρούς τέσσερις χρυσαετούς, δύο όρνια και μια γερακίνα, κοντά στα οποία βρέθηκαν και δυο άλογα τα οποία είχαν πυροβοληθεί με όπλο! Τα πουλιά εστάλησαν στο Κέντρο Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων στην Αθήνα για τοξικολογικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί το είδος δηλητηρίου που τα θανάτωσε. Η δράση των ασυνείδητων φονιάδων έχει προκαλέσει ως τώρα την ολική εξαφάνιση των γυπαετών, ενώ κινδυνεύουν άμεσα με εξαφάνιση και άλλοι απειλούμενοι πληθυσμοί, όπως του όρνιου και του ασπροπάρη.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, άλλοι ασυνείδητοι που δρουν στην Φθιώτιδα σκόρπισαν για τέταρτη φορά μέσα σε ένα χρόνο το θάνατο στις αλεπούδες της περιοχής Μακρυράχης! Τα μέλη της τοπικής ομάδας της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ» ανακάλυψαν τα πτώματα επτά νεκρών αλεπούδων, δίπλα στις οποίες υπήρχε πλήθος από φόλες σε μορφή κάψουλας που περιείχαν δηλητηριασμένο δόλωμα σε λευκή συμπαγή μάζα! Τα δολώματα είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος του επαρχιακού δρόμου και πολύ κοντά σε κτηνοτροφικές μονάδες κι αυτό σήμαινε ότι διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο δηλητηρίασης τα κοπάδια και οι σκύλοι που τα φύλαγαν!

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: