Pages

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Δεν ανοίγει τα χαρτιά του το ΔΝΤ για τα χρήματα

Ενημέρωση από τον Gerry Rice... “Πρόκειται για ένα αρκετά δύσκολο φιλόδοξο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα, με βάση την συμφωνία που υπάρχει με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ισχύει και δεσμεύει και την επόμενη κυβέρνηση και μετά τις εκλογές. Το πρόγραμμα είναι μεγάλο και παρέχει την δυνατότητα στην Ελλάδα να αναπνεύσει οικονομικά και να αποδώσει αρκεί να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις για την δημοσιονομική προσαρμογή. Είναι μια δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα αλλά για να πετύχει πρέπει να έχουμε προσηλωμένη την προσοχή μας στο στόχο που είναι η εφαρμογή της συμφωνίας και η ανάπτυξη». 

Aυτά μεταξύ άλλων τόνισε, στην καθιερωμένη ενημέρωσή του προς τους δημοσιογράφους, ο Διευθυντής εξωτερικών σχέσεων του ΔΝΤ Gerry Rice το απόγευμα της Πέμπτης, ο οποίος και τόνισε την πρόθεση του ΔΝΤ να στηρίξει την χώρα για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Κατά την διάρκεια της 45λεπτης ενημέρωσης του, στην οποία και πάλι μονοπώλησε το ενδιαφέρον των ξένων ανταποκριτών το ζήτημα της Ελλάδος, τόνισε πάρα πολλές φορές ότι το πρόγραμμα είναι δύσκολο και υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι και μεγάλα ρίσκα κατά την διάρκεια της εφαρμογής του.

Ο κύριος Rice, ως προς το ζήτημα της συμμετοχής στο πρόγραμμα αυτό, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμα ότι είναι ένα πρόγραμμα που μπορεί να αποδώσει αν εφαρμοστεί πλήρως.

Τόνισε επίσης πως «είναι άδικο να λέμε ότι η Ελλάδα δεν έχει κάνει βήματα προς την κατεύθυνση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων. Θα επαναλάβω για ακόμα μια φορά ότι σεβόμαστε τις προσπάθειες των Ελλήνων και τις υποστηρίζουμε».

Πάντως παρά την επιμονή στο ερώτημα για την ακριβή συμμετοχή του ποσού συμμετοχής του ΔΝΤ ο κύριος Gerry Rice απέφυγε να απαντήσει.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: