Pages

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Κλίντον: "Όλο και πιο ικανή η συριακή αντιπολίτευση"

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ... Την εκτίμησή της ότι η συριακή αντιπολίτευση θα γίνεται όλο και πιο ικανή εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον από το Λονδίνο, όπου συμμετέχει σε διεθνή διάσκεψη για τη Σομαλία.

"Οι συριακές δυνάμεις θα γίνονται όλο και πιο ικανές. Από κάπου, με κάποιο τρόπο θα βρουν τα μέσα να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους αλλά και να ξεκινήσουν επιθέσεις. Για μένα είναι σαφές ότι θα υπάρξει ένα όριο αντοχής. Ελπίζω ότι θα είναι σύντομα ώστε να σωθούν περισσότερες ζωές αλλά δεν έχω απολύτως καμία αμφιβολία ότι θα υπάρξει ένα τέτοιο όριο αντοχής" δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός.

Ακόμη, η κ. Κλίντον σημείωσε ότι το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο εκκλήθη στην αυριανή διεθνή διάσκεψη στην Τύνιδα για τη Συρία επειδή έχει μία "αξιόπιστη εκπροσώπηση. Υπάρχει μία συναίνεση στη γνώμη των αραβικών χωρών και όλων των άλλων που ετοιμάζονται για αυτή τη διάσκεψη, ότι το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο έχει μία αξιόπιστη εκπροσώπηση και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα είναι παρόν".

Εκτός από το ζήτημα της Συρίας, η κ. Κλίντον μίλησε ακόμη για τη Σομαλία και για το Πακιστάν.
Απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η κ. Κλίντον ανέφερε: "Δεν σχεδιάζω τις στρατιωτικές τακτικές αλλά νομίζω ότι ξέρω αρκετά για να πω πως οι αεροπορικές επιδρομές δεν θα ήταν μία καλή ιδέα και ότι δεν έχουμε απολύτως κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι ο οποιοσδήποτε, και βεβαίως όχι οι ΗΠΑ, εξετάζουν κάτι τέτοιο".

Παράλληλα, η υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η ίδια και η Πακιστανή ομόλογός της Χίνα Ραμπάνι Χαρ είχαν μία "εποικοδομητική συνομιλία" κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο Λονδίνο.
"Συνεχίζουμε να κάνουμε αρκετή δουλειά μαζί. Η δουλειά δεν έχει σταματήσει" είπε η κ. Κλίντον.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: