Pages

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Alexart.com: Όνειρα: ένας μυστήριος κόσμος

Έχουν αφιερωθεί πολλές ώρες για να μπορέσουμε να λύσουμε το μυστήριο των ονείρων. Κάποιοι άνθρωποι βλέπουν όνειρα, άλλοι υποστηρίζουν πως δε βλέπουν ή βλέπουν σπάνια. Αρκετοί πιστεύουν τις διάφορες ερμηνείες και άλλοι όχι. Ανεξάρτητα όμως από το αν τις πιστεύουμε ή όχι υπάρχουν και τα άτομα που επηρεάζονται από τα όνειρά τους.

Σου έχει τύχει να βλέπεις εφιάλτη και να ξυπνάς με δάκρυα στα μάτια ή να βλέπεις κάτι αστείο και να ξυπνάς από το γέλιο; Μήπως έχει τύχει να δεις όνειρο σαν να είναι σκηνή από ταινία γεμάτη συναισθήματα αγωνίας, αποχαιρετισμού, ίσως και αγάπης, για κάποιο άγνωστο άτομο, συναισθήματα που δεν έχεις ξανανιώσει, και όλη την υπόλοιπη μέρα να προσπαθείς να θυμηθείς το μυστηριώδες πρόσωπο; Να νιώθεις χαμένος στις σκέψεις σου και βυθισμένος στα συναισθήματα στοργής και αγάπης που πριν μερικές ώρες ένιωσες ή νομίζεις πως ένιωσες για το άγνωστο άτομο που είδες καθώς κοιμόσουν.

Μπορεί να μπεις για μια στιγμή στη διαδικασία να σκεφτείς «μήπως τελικά όντως υπάρχει κάπου γύρω μου αυτό το άτομο;». Μήπως όμως όνειρα συναισθηματικά πολύ φορτισμένα μας δημιουργούν την ψευδαίσθηση των συναισθημάτων κατά τη διάρκεια της μέρας; Ίσως τελικά εμείς οι ίδιοι τα αφήνουμε να μας επηρεάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: